Dode bladeren bonsai Ficus Ginseng

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/11/2015 - 12:19
Balper

Dode bladeren bonsai Ficus Ginseng

Ik heb recentelijk (1 maand terug) een Ficusinfo-icon Ginseng aangeschaft. Ik ben er erg tevreden mee maar hij verliest veel bladeren, voornamelijk nieuwe bladeren (zie foto). Verder is de Ficus nog steeds erg groen en heeft hij voldoende bladeren, maar ik ben bang dat de rest van de bladeren ook dood zal gaan. Ik geef hem om de paar dagen water, wanneer de bovenste laag van de grond droog is. Helaas heb ik geen ramen op het zuiden maar op het oosten dus krijgt hij niet veel licht. Ik schijn hem wel bij met een lamp (ik las op een forum dat dat helpt). De gezonde bladeren zien er 'normaal' uit. De oude bladeren zijn donkergroen en mooi vlak, de jonge bladeren zijn lichtgroen en hebben hier en daar wat ribbels en kreukels. Voor een foto van de Ficus in z'n geheel, zie reacties.
Alvast bedankt,
Balper

Dode bladeren bonsai Ficus Ginseng
do, 12/11/2015 - 11:38
Balper

Bij deze nog een foto van de Ficusinfo-icon in z'n geheel.

Dode bladeren bonsai Ficus Ginseng
do, 12/11/2015 - 12:47
GreenConnection

Deze kamerplant houdt van vol licht. Een gloeilamp kan daglicht niet vervangen. Deze plant houdt niet van teveel verplaatsen.

zo, 15/11/2015 - 11:57
GreenConnection

-@Balper: mee eens?

zo, 15/11/2015 - 12:39
Balper

-@Greenconnection: Bedankt voor je antwoord, maar de info die jij gaf had ik ook al op internet gezien. Ik heb helaas geen andere keuze wat licht betreft aangezien ik op een kamen woon met slechts 1 raam richting het oosten. De laat

Onderwerp gesloten