ficus bonsai verzorgen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 29/09/2009 - 15:50
inkjan

ficus bonsai verzorgen

Ik heb een bonsai ficusinfo-icon gekocht. En zoals de verkoopster mij vertelde staat de ficus op een lichte plaats voor het raam (niet in de zon en uit de tocht) en geef ik de plant erg weinig water.
Nu lees ik hier dat een ficus veel water behoeft.
De ficus laat nu zijn blaadjes vallen en voordat alle blaadjes weg zijn hoop ik de plant nog te redden. Heeft iemand een advies voor mij?

di, 29/09/2009 - 16:05
Onetreehill

Je geeft het antwoord zelf eigenlijk al: te weinig water.
Overal waar TE voor staat, te weinig maar ook te veel water is funest voor welke plant dan ook. De standplaats is wel in orde maar aan het water geven moet toch wel de nodige aandacht worden geschonken.
Als je ficusinfo-icon nu echt droog is zet de plant dan met pot en al in een bak met niet te koud water en laat de kluit volzuigen. Voelt de grond na een paar dagen weer iets droger aan kun je de ficus op de normale manier watergeven met een gieter. Door af en toe een vinger in de potgrond te steken voel je of de grond nog vochtig is. Dat de bovenlaag droog is betekent n.l. niet dat alle grond droog is. Matig vochtig houden is het beste voor de ficus. Of de plant weer nieuw blad gaat aanmaken is dus voorlopig even afwachten.

OTH

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag