ficus retusa vraagjes

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/07/2005 - 22:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

ficus retusa vraagjes

Ik heb zo'n twee weken geleden een nieuwe bonsai gekocht (een ficusinfo-icon retusa), ik ben ook nog een beginner en heb een aantal vraagjes.
1) Ik heb al eens gehoort dat je je boomje moet dompelen. Wat wordt hiermee bedoeld? Moet je je boompje helemaal onder water zetten of alleen het potje, en hoelang moet je dat doen? Moet je dan ook nog je boomje elke dag water geven of niet?
2) Ik heb ook gehoord dat je bonsai niet in klei mag staan, maar ik weet niet in welke grondsoort hij nu staat. Er ligt vanalles in. kleine steentjes en donkere aarde. Is dat nu klei of niet. (het is wel een beetje een vreemde vraag).
3) Ik heb nu ook een ander probleemje, m'n boompje krijgt gele blaadjes. Ze zijn licht groen met gele vlekjes erop, hoe komt dat? Komt dat omdat ik m'n boompje niet dompel of is de luchtvochtigheid te laag? Of is dat normaal dat hij zijn blaadjes verliest.

wo, 27/07/2005 - 18:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Dompelen van een bonsai mag tot aan de rand van de schaal.
Dit mag je maar 1 keer per week doen.
Geef de bonsai over 2 maanden andere aarde nu kan het niet omdat het te warm is.
En ook bemesten. Koop eventueel een watermeter waarmee je direct ziet of je bonsai voldoende water heeft.
En vooral de plant in het licht zetten.
Voor meer info https://tinyurl.com/y2xsy5lx

Truus Koopmans
Bonsaistudio Grashoek

vr, 12/08/2005 - 12:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik heb sinds 4 weken een Bonsai retusa Thais, ongeveer 1 meter hoog. Hij verliest hélaas sinds zijn aanschaf iedere dag zeker 20 blaadjes (ook nieuwe blaadjes)
Toch zijn er ook nw. kleinere blaadjes zichtbaar, wat kan hier aan de hand zijn ?

vr, 12/08/2005 - 12:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik heb enige tijd geleden (4 weken) een Bonsai retusa Thais aangeschaft. Sinds dat hij bij ons in de woonkamer staat, verliest hij zeker iedere dag 20 blaadjes ! Toch komen er ook weer nw. blaadjes bij ! Hij begint langzaam kaal te worden, en ik begin een beetje radeloos te worden. Verzorging is zoals voorgeschreven.

vr, 12/08/2005 - 20:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn bonsai verloor ook zijn blaadjes maar ik heb de oplossing gevonden: eerst gaf ik mn boompje water door dat op de aarde te gieten maar sinds ik dat nu in het schaaltje doe bijna helemaal gevuld doet mijn bosai dat uitstekend. misschien ligt het gewoon aan de hoeveelheid water dat je geeft.

di, 01/11/2005 - 22:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

De basis van het probleem ligt bij de natuurlijke omgeving waar de ficusinfo-icon normaal groeit.....het regenwoud. Er is daar van nature een zeer hoge luchtvochtigheid die we in de huiskamer moeilijk kunnen nabootsen. Een paar handjes grof grind in de onderschaal en deze vol zetten met water biedt vaak uitkomst. Zeker nu de verwarming weer aangaat staat uitdroging op de loer.

Succes,

Martin

Onderwerp gesloten