in volle grond

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 30/03/2008 - 15:23
Basmanpierre

in volle grond

Hallo

Als ik op een site lees zet de boom in volle grond om de stam en de takken te laten dikken betekent dit dan dat de boom gewoon in de tuin moet staan of kan ik de bonsai gewoon in een grote diepe pot zetten met gewone aarde in ? Geeft dit hetzelfde effect ?

thx
Peter

zo, 30/03/2008 - 01:33
Onetreehill

In de volle grond betekent inderdaad in de tuin planten gedurende een bepaalde tijd (soms jaren) om de stam die dikte te laten krijgen die je acceptabel vindt om er een bonsai van te maken. Een hele grote diepe pot met goede potgrond heeft natuurlijk ook wel enig effect op het dikker worden van de stam maar nooit zo als in de volle grond. In een pot moet dan regelmatig bijgemest worden terwijl in de tuin de natuur het zelf regelt maar ook dan is soms wat bijmesten aan te bevelen daar niet alle tuingrond natuurlijk even goed en vruchtbaar is.

OTH

zo, 30/03/2008 - 13:32
Basmanpierre

Dan zou dit met een Larixinfo-icon miss wel kunnen in een pot want die groeien blijkbaar al redelijk vlot zonder bemesting dus mits enige bemesting.....
Ben nl een beetje bang als ik het boompje in volle grond zet het boompje te veel zon gaat krijgen deze zomer en in een pot kan ik hem in 1/2 schaduw zetten op t terras indien nodig (ik hoop op een zomer van 35 graden hé :-)))

zo, 30/03/2008 - 15:02
athene

Quote: Dan zou dit met een Larixinfo-icon miss wel kunnen in een pot want die groeien blijkbaar al redelijk vlot zonder bemesting dus mits enige bemesting.....

Het verhaal van OTH klopt helemaal, maar de Larix is inderdaad een geval apart. Ze hebben een enorm sterke groeikracht en vanwege die sterke groeikracht valt er veel voor te zeggen om ze in potten op te kweken. Je kunt wel proberen om de boom een of twee jaar in de volle grond te kweken als je een grote bonsai wilt.

De Larix doet het goed in een goed drainerende grond en hou de mestgift (zoals je zelf al zegt) in de gaten. Zelfs wanneer je ze in potten opkweekt moet je oppassen met teveel mest.

Verpotten doe je voordat de knopjes uitlopen.

Weet je wat voor een Larix je hebt?

zo, 30/03/2008 - 15:23
Basmanpierre

Thx voor de info

Ik weet niet welke Larixinfo-icon het juist is,als de naalden tevoorschijn komen zal ik een foto plaatsen

grtz
P

Onderwerp gesloten