insecticide

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/03/2003 - 21:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

insecticide

Ik heb een vraagje. Wij hebben bonsaiboompjes die gans het jaar binnen blijven en ook kamerplanten. Nu hebben wij op één bonsai wolluizen ontdekt, en na gezoek op het internet heb ik een product gevonden dat volgens een kweker van cactussen, vetplanten en vleesetende planten het perfecte middel zou zijn, want hij is van de luizen verlost, dit product is confidor 200 SL van Bayer en werkt op basis van Imidacloprid. Nu heb ik één behandeling gedaan, beneveld en gegoten. Het is niet fototoxisch, dus de bonsai zullen er niet van te lijden hebben.
Een eerste vraag is, moet ik dit nog eens herhalen na 7 tot 10 dagen om zeker te zijn, zoals met de meeste insecticides ?
Ik ga dit product preventief gebruiken op zowel de bonsai als kamerplanten in de maand maart en september.
Nu, een tweede vraag is deze, volgens de gebruiksaanwijzing is het aan te raden dit product af te wisselen met een ander product om resistentie te voorkomen. Is dit nodig en zo ja, welk product komt volgens jou dan in aanmerking. Ik zoek een insecticide dat niet fototoxisch is en dus geen verbranding van de bladeren tot gevolg heeft.
Ik heb ooit provado-pins gebruikt, maar onze klimop is daaraan kapot gegaan, de bladeren kregen een geelrode kleur, en droogden vervolgens langzaam uit. Dit product werkt echter ook op basis van Imidacloprid, misschien hebben de capsules dan te dicht tegen de wortels gezeten of hoe kan dit dan ?
Admire is ook op basis van Imidacloprid, dus dat is dan idem aan Confidor 200 SL.
Dan heb ik ook nog Curater vloeibaar gevonden, dit werkt oop basis van Carbofuran, maar is dit product fototoxisch ?
Misschien weet jij een ander middel dat ik kan afwisseln met Confidor 200 SL, en dat niet scha delijk is voor de planten.
Wolluis is nu éénmaal moeilijk te bestrijden, heb ik gelezen. Ik hoop dat je een antwoord hebt op al deze vragen en mij verder kan helpen met raad en daad, want onze Bonsai én kamerplanten zijn liggen ons nauw aan het hart.

Groetjes, Dany

vr, 03/10/2003 - 17:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je moet altijd minimaal 3x spuiten (dit in verband met nog eventuele aanwezigen neten) om de 10 dagen.

Ik weet geen ander middel bij naam. Ik heb zelf erg weinig last van ongedierte binnen, indien nodig koop ik gewoon een middeltje

Wolluis is inderdaad erg hardnekkig. Ik heb een fagusinfo-icon Sylvestica, die bijna ieder jaar opnieuw wolluis heeft, ik spuit 3 x, de hele zomer geen last meer en het volgend voorjaar? weer raak. Misschien moet ik ook eens preventief gaan spuiten. Voor licht aandoendingen maak ik vaak zelf een spray: water met spiritus en een scheutje groene zeep.

ma, 19/01/2004 - 22:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dany,

Confidor is in nederland niet toegelaten als bestrijdingsmiddel.
Een ander middel op basis van dezelfde werkzame stof is Admire,
je kan dit middel het beste verspuiten in combinatie met een uitvloeier.
Een uitvloeier is een middel op basis van zeep en olien,absoluut niet schadelijk voor je planten.Dit voeg je toe om het wollige pluis rondomde luizen op te lossen,en de werkzame stof op de plaats te laten komen waar deze wezen moet
De dosering is per ltr water 0,2 gram+0,3cc uitvloeier.
Bij een aantasting van wolluis moet je dit om de tien dagen spuiten.
Succes en groeten Peter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag