Mijn eerste Bonsai gekocht

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/07/2007 - 18:10
Wanja

Mijn eerste Bonsai gekocht

Hallo allemaal,

Gisteren heb ik mijn eerste Bonsai gekocht, ik dacht "een Bonsai is een Bonsai" maar dat is dus niet zo. Toch wil ik hem zo goed mogelijk verzorgen en dus is mijn vraag of iemand aan de hand van mijn foto kan beoordelen welke soort dit is. Op het kaartje stond alleen, Gefeliciteerd, U bent de bezitter geworden van een echt 8 tot 15 jaar oude Bonsai! en dat het om een kamerbonsai gaat, meer niet. O ja, ik heb ook nog gekeken op en site waar je de blaadjes kunt vergelijken, maar dan kom ik er nog niet uit.

Alvast heel hartelijk bedankt,

Groet van Wanja

P.S. geweldig dat deze site bestaat.

Mijn eerste Bonsai gekocht
zo, 22/07/2007 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt me een Ficusinfo-icon soort, maar met een close up foto van de blaadjes kunnen we duidelijker zijn.

zo, 22/07/2007 - 23:33
Wanja

Hierbij stuur ik een close-up, ik wil in elk geval alvast bedanken voor de reactie.

Groet van Wanja

zo, 22/07/2007 - 23:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is een betere foto!
Het zal inderdaad gaan om een Ficusinfo-icon, waarschijnlijk Ficus microcarpa 'Ginseng'.

zo, 22/07/2007 - 23:59
Wanja

Nou, heel erg bedankt voor de snelle reactie, ik vind hem nog steeds mooi, maar heb op deze site ook inmiddels wel begrepen dat dit geen echte Bonsai is, dus voel me wel door de winkel in de maling genomen. Op het kaarte staat dat het een echte Bonsai is.
Ondanks dat zal ik er zo goed mogelijk voor zorgen.

ma, 23/07/2007 - 00:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

De meningen zijn wat dat betreft nogal verdeeld. Het begrip 'bonsai' is langzamerhand een commerciel fenomeen geworden en de handel speelt hier graag op in.
Dit is echt een fraai exemplaar en geloof dat ie inderdaad minstens 8 jaar oud is. De meeste aangevoerde planten onder het predikaat 'bonsai' zijn niet ouder dan 3-4 jaar en in massa geteeld.
Wat is nu een echte bonsai? Naar mijn mening een plant die zorgvuldig gevormd en geteeld is en uniek van vorm. Die zijn schaars en duur. Echte bonsai liefhebbers 'maken' dit soort planten zelf.
Veel succes met uw mooie bonsai!
Groet.

zo, 30/09/2007 - 12:35
Wanja

Hallo allemaal,

Mijn eerste Bonsai doet het nog steeds fantastisch, (nauwelijks blaadjes afgevallen) staat nog steeds buiten, maar ben nu zeer benieuwd wanneer ik hem naar binnen moet halen.
Wat kan ik het beste doen? in de kamer met ong. 21 graden of toch in een koudere ruimte van ong. 15 graden, voor zover ik op internet iets kan vinden zijn de meningen daarover nogal afwijkend.

Alvast bedankt voor het meedenken,

Groet van Wanja

zo, 30/09/2007 - 15:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou hem binnenhalen via die koelere kamer, om hem langzaam te laten wennen aan de warmte. Anders is de overgang wel erg groot.

di, 02/10/2007 - 10:19
Wanja

Bedankt Greenconnection, dat idee had ikzelf ook en ben dus ook heel blij met deze bevestiging. Weet je ook of alle blaadjes er dan af gaan vallen, een binnenplant zou dat niet moeten doen volgens mij, maar deze heeft nu dus een zomer meegemaakt (buiten) en gaat voor mijn gevoel nu dus de herfst in volgens de natuurlijke methode. Pff, misschien denk ik wel veel te moeilijk.
Nou in elk geval alvast bedankt voor het meedenken.

mvg Wanja

di, 02/10/2007 - 22:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze Ficusinfo-icon is wintergroen, dus behoudt z'n blad. Dat wil niet zeggen, dat door de overgang naar binnen, niet wat blad verloren zal gaan. Is de plant eenmaal binnen gewend, dan komt de groei er wel weer in.
Succes!

di, 09/10/2007 - 12:31
Wanja

Hallo Greenconnection, bedankt voor je informatie, hij staat nu een paar dagen binnen en doet het prima, hij verliest nog geen blad.
Ik heb hem een beetje vroeg naar binnen gehaald omdat onze hele tuin overhoop ligt i.v.m. verbouwing en hij van hot naar her werd gesleept, dit leek me beter.

Met vriendelijke groet van Wanja

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag