mijn eiken bonsai

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/01/2010 - 06:24
RobbyCaes

mijn eiken bonsai

Ik woon in Mexico en heb over 4 weken een yamadori eik gekocht.
Het boompje is al redelijk oud denk ik want stam is ongeveer 40 cm in diameter en ongeveer 60 cm hoog.
Heeft veel dood houd en echt mooi vorm.
We hebben hier eigelijk geen winter,het is hier nu altijd rond de 20 en 30 grade celcius maar over twee weken is hier een weekend geweest van plots 6 grade celcius,veel mist en regen,serieuze koude plots voor 4...5 dagen en nu de laatste twee weken weer 20...25 graden.
Toen ik hem kocht had hij mooie groene bladeren maar sinds het plotse koude weekend kregen de bladeren een rode kleur.Verbrand door de plotse koude dacht ik,maar nu zijn ze beginnen krullen en uitdrogen,en meer de laatse dagen dat het echt warm is.Ik geef mijn bonsai alle dagen water op warme dagen zodat de grond vochtig blijft maar niet nat.Ik ben gaan vragen waar ik de eik gekocht heb hoelang geleden hij uit de grond gehaald is en hij zei ongveer 5...6 maand.Ik heb gelezen dat een eik zijn bladeren verliest als de nieuwe uitkomen,maar zie echt geen nieuwe knoppen.Wat is er nu met men eik aan het gebeuren? Quercusinfo-icon Oleoides is zijn wetenschappelijke naam.Heb hier al aan mensen gevraagt hoe en wat maar niemand geeft me hier een antwoord.

za, 23/01/2010 - 11:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Quercusinfo-icon oleoides zou een altijd groene eik zijn. Waarom de plant nu z'n blad verdroogd, is onduidelijk. Misschien kun je een foto plaatsen?

za, 23/01/2010 - 13:55
hansi

Mischien heeft hij door de plotselinge temperatuursverschillen een klap
gehad.

zo, 24/01/2010 - 19:43
RobbyCaes

Wat me ook opvalt is dat de bladeren niet van de ene dag op de andere allemaal droog stonden,dag per dag drogen er een paar uit.We zijn nu twee weken verder en er zijn er nog een paar groen.

mijn eiken bonsai
zo, 24/01/2010 - 19:56
RobbyCaes

Zo ziet hij er vandaag uit...denk dat hij aan het uitdrogen is.Mischien op slechte tijd van het jaar uit de grond gehaald.

mijn eiken bonsai
zo, 24/01/2010 - 20:00
RobbyCaes

kan ik er nog iets aan doen? in schaduw zetten ofzo

mijn eiken bonsai
zo, 24/01/2010 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, onmiddelijk uit de zon halen en water geven; de kluit ziet er erg droog uit.
Ik zou de kluit dompelen, want in dat plastic zakje loopt het water langs de kluit, zonder goed nat te worden.

ma, 25/01/2010 - 22:23
RobbyCaes

Ik heb hem gisterenavond nog uit de zak gehaald en de grond was nat hoor,gaf hem alle dagen water.
Maar blijkbaar niet genoeg.Bij het openen van de zak viel de grond van de kluit en heb hem dan zo onder water gedompeld.Het is dan beginnen regennen,heel lichtjes en heb hem zo de hele nacht zonder zak of grond in de regen laten staan.Deze morgen ben ik ervoor niet gaan werken,vroeg opgestaan,en de blaadjes zijn terug open gegaan.Ze hebben wel een lichter kleur,wat wel normaal zal zijn maar er zit nog leven in.Heb hem ondertussen in grote kuip gezet met verse grond.Zou ik de blaadjes laten of beter snoeien zodat de boom kan rusten? Heb ook iets gaan kopen voor wortelgroei,maar kan ik beter nog dag of 4...5 mee wachten waarschijnlijk tot de boom terug op zijn plooi is niet? Het is hier nu bewolkt,moet ik hem nog water bij geven als het niet regent? wil hem ook niet overwaterren natuurlijk.

ma, 25/01/2010 - 22:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zolang de plant maar in de schaduw staat en je regelmatig controleert op de vochtigheid, zal het hopelijk nog goed komen. Voorlopig zou ik nog niet snoeien.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag