Paprika als Bonsai

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 22/05/2009 - 20:40
thanja

Paprika als Bonsai

Ik lees regelmatig op het internet dat je van een peperplant een bonsai kunt maken. Lukt dat ook met paprika? Is het de moeite van het proberen waard?

Thanja

ma, 25/05/2009 - 16:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

nog nooit gehoord hoor, een paprika bonsai

maar het zou in ieder geval een pikant onderwerp zijn ;)

vr, 29/05/2009 - 19:39
slakje

een peperplant is toch meerjarig en een paprikaplant niet...

za, 30/05/2009 - 02:32
neet

Zonder kas waarin je de temperatuur goed kan regelen is een paprika lastig goed te houden in ons klimaat. Ik weet niet of paprikaplanten verhouten of struikvormig worden. Van peper weet ik dat ze verhouten en struikvormig worden en in het juiste klimaat meerjarig zijn. Het is wel familie van elkaar dus wie weet... zoek internet eens af op Capsicum.

za, 30/05/2009 - 12:42
neet

Waar heb je gelezen over bonsai-peper? Kan je een link plaatsen?

za, 30/05/2009 - 21:57
Onetreehill

Thanja,

Je wilt dus een 'paprikabonsai' maken. Zou wel eens van je willen weten waarom. Uitgekeken op de huis-tuin en keukenbonsai? Heb je uberhaupt ervaring met 'gewone' bonsai? Zoniet dan zou ik echt niet aan zoiets beginnen. Is natuurlijk wel een hele uitdaging, als het al lukt natuurlijk om de paprika's zo klein te krijgen dat ze bij het boompje passen. Ben heel benieuwd naar je beweegreden om met een paprika aan de slag te gaan. Succes ermee i.i.g.

OTH

ma, 01/06/2009 - 23:10
thanja

@ slakje: de paprika behoort, net als de peper, tot de capsicum annuum. En de pepervariant van de capsicum annuum is meerjarig. Ik weet niet zeker of de paprika dus ook meerjarig is, vandaar ook mijn vraag.

@ neet: een paprikaplant verhout o

di, 02/06/2009 - 00:36
Onetreehill

Thanja,

Ontmoedigen wil ik je zeker niet, verre van dat! Maar waarom nou aan zo'n project beginnen terwijl je geen ervaring hebt in de materie. En dat bonsai hebben en vooral houden moeilijk is voor een beginneling is eigenlijk dagelijks wel te lezen op dit forum. Menigeen heeft een boompje aangeschaft in een tuincentrum en weet in veel gevallen van toeten noch blazen v.w.b. de veelomvattende verzorging van het boompje.
En na een enthousiast begin ziet men geleidelijk de aftakeling van het boompje. En dan komt men hier met de vragen over het hoe en waarom en wat nou. Wat ik bedoel jou hiermee te zeggen is, probeer eerst eens e.e.a. uit met een niet te duur boompje uit het tuincentrum. Schaf eens wat lectuur aan over de bonsai en lees er over en leer ervan. Begin eenvoudig en niet gelijk aan iets wat echt op een teleurstelling uitdraait. En wat zie je dan als het niet gaat lukken? Weg is de interesse in bonsai want het lukt niet. En dat zou jammer zijn. Dus onmoediging van mijn kant zeker niet, eerder een aanmoediging om absoluut door te gaan in deze boeiende hobby maar wel op een niveau die een beginner aankan. Een hoger niveau komt uiteindelijk bij voldoende belangstelling vanzelf, alsmede de wat moeilijker 'projecten'. Zo zijn we allemaal begonnen!

OTH

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag