Bonsai Syzygium

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 29/11/2022 - 15:24
Antonella

Bonsai Syzygium

Hallo, goedemiddag,

ik heb een maand geleden een bonsai cadeau gekregen. Nu, een maand later, vallen de bladeren allemaal af en wat er nog op de boom hangt is dof en bijna uitgedroogd. Dit terwijl de boom op een lichte plek in de woonkamer staat, weg van directe zon en verwarming. Ik geef de boom 1 keer per week water en de aarde is vochtig maar niet door nat.

Doe ik iets verkeerds of is dit een bonsai die in de winter zijn blad verliest?

Alle info en tips zijn welkom. dank u

di, 29/11/2022 - 19:29
peterplant

Hij hoort groenblijvend te zijn. Grote kans dat de plant verdroogt is. 1 x per week water geven is een slecht advies. Je moet altijd letten op temperatuur, standplaats enzovoorts. De plant heeft in verhouding een heel klein kluitje en je moet daarom elke dag kijken of de kluit niet te nat of te droog is en daarop reageren.

di, 29/11/2022 - 19:55
Antonella

Dank voor uw reactie. Ik begrijp echter niet hoe het zou moeten komen dat de plant uitgedroogd is aangezien de arde vochtig is maar niet doornat en ik let goed op dat het niet uitdroogt. Temperatuur in huis is best constant en de plant staat op een licht plaats ongeveer 1 meter van het raam maar niet in het volle zonlicht. Maar hoe dan ook, is het te redden of moet ik het weggooien? Maw kan ik nog iets doen om het weer gezond te maken?

wo, 30/11/2022 - 16:41
peterplant

Ze hoeft maar 1 x te droog gestaan te hebben en alle blad verdroogt. Als het meezit loopt ze na enkele weken weer uit. Als het tegenzit nooit meer. Afwachten dus.

wo, 30/11/2022 - 16:51
Antonella

OK, dank. Ik zal het dan maar afwachten en in de gaten houden zoals altijd dat de aarde vochtig blijft.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag