snoeien bonsai

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/02/2007 - 12:36
scooby

snoeien bonsai

Hallo,

Kan er iemand aan de hand van mijn voorgaande foto's zeggen of de boom gesnoeid moet worden, hij lijkt me namelijk te vol met te grote bladeren. Dank voor jullie reactie.
(voeg foto er nog eens bij)

snoeien bonsai
ma, 19/02/2007 - 13:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog te vroeg om te snoeien. Zo gauw er lange uitlopers aankomen, kun je die inkorten. Zet de plant wel zo licht mogelijk!

wo, 21/02/2007 - 12:26
ruudT

In technische zin heeft uw bonsai niet te veel blad (hoewel er natuurlijk een eind komt aan groei als de pot nooit groter wordt) maar hij moet nodig gerestyled worden. U heeft een gezonde maar niet best vorm gegeven plant. De stamvorm is goed, het wortelgestel is goed, maar de takken en de verdeling van het blad is voor verbetering vatbaar. Vuistregel: uw plant dient breed beneden en steeds smaller van boven te zijn. Denk aan een driehoek of een kegelvorm.
Wees niet bang om flink in te grijpen als uw plant gezond is. Voor een gezonde plant geld; snoei = groei. Snoei uw plant in het vroege voorjaar, en verpot hem, zodat de plant met de toenemende daglengte ook weer krachtig uitloopt.
Verpotten: haal de plant uit de huidige pot en pulk er met een eetstokje zoveel mogelijk aarde af. Knip de lange wortels terug en zet hem met een goede potgrond weer terug in dezelfde pot.

succes
Ruud

Onderwerp gesloten