Welke bonsai is dit + Tips

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 02/09/2009 - 11:59
anne663

Welke bonsai is dit + Tips

Beste bonsai liefhebbers,

Vorige week heb ik een bonsai boompje gekregen maar ik weet er absoluut niets van af. Op het net heb ik al van alles gesnuffeld maar ik kom er niet uit. Kunnen jullie me helpen ?

Welk boompje is dit en welke verzorging heeft hij nodig ? Het boompje is net verpot in een grotere pot voordat ik hem kreeg maar ik denk niet dat dit de bedoeling is. Hij krijgt nu wel veel gele blaadjes en er vallen er ook veel uit.

Zal ik hem terug zetten in een bonsai schaal en waar kan ik hem het beste plaatsen?

Ik hoop dat jullie me verder kunnen/willen helpen.

groetjes, anne

Welke bonsai is dit + Tips
wo, 02/09/2009 - 12:04
anne663

Hierbij nog een foto van de bladeren. Hopelijk zijn de foto's duidelijk.

Welke bonsai is dit + Tips
wo, 02/09/2009 - 13:04
Martin_Friesland

Hallo Anne,

Het is een Japans beukje...worden veel als binnen Bonsai verkocht maar hoort buiten.

Het kan kloppen dat als je boom binnen zet de blaadjes gaan uitvallen. Mijn ervaring is dat ze het binnen niet goed doen.

Zoals met alle loofbomen in onze omgeving zal deze beuk buiten in de winter ook zijn blad verliezen, maar hij zal volgend voorjaar weer mooi gaan bloeien.

Succes ermee.

Martin

do, 03/09/2009 - 12:31
anne663

Hallo Martin,

Bedankt voor je reactie. Ik heb dus een Fagusinfo-icon. Ben gelijk van alles gaan zoeken op het net. Hij staat nu buiten en heb geprobeerd een beschut plekje te vinden. Is er nog iets speciaals waar ik moet letten? Behalve geen felle zon, goed nat houden en weinig wind?

groetjes, anne

Welke bonsai is dit + Tips
di, 08/09/2009 - 00:00
Martin_Friesland

Hij zal straks net als alle andere buiten loofbomen zijn blad gaan verliezen....

...op een beschutte plek kan hij buiten blijven staan, let wel op dat hij niet te nat maar ook niet te droog staat. Bij strenge vorst kan hij wel in de schuur staan.

Volgend voorjaar wat bemesten en je hebt volgend jaar een prachtige boom vol blad.

ma, 21/09/2009 - 12:55
Jacqui-frl

Sorry Anne, dat ik wat laat reageer, maar zo te zien is het een Chinese Iep, jouw bonsai. Deze bonsai komen veel voor en worden meestal verkocht via tuincentra, supermarkten en zelfs bouwmarkten. Op internet is er heel veel over te vinden en ook op dit forum; kijk maar even terug, bij: welke boom en snoeitips .
Succes en groetjes,
Jacqui-frl

ma, 21/09/2009 - 22:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook bij dit forum is een schat aan informatie voorhanden over deze Ulmusinfo-icon parviflora.

wo, 23/09/2009 - 12:25
anne663

Bedankt voor jullie reacties. Beuk of iep? Ik heb zoveel mogelijk over beiden gelezen en wat blad betreft, lijkt hij wel het meeste op een Ulmusinfo-icon parviflora.

Hij staat nu dus buiten. Eerst heeft hij heel veel blaadjes verloren tot hij bijna kaal was en nu komen er sinds vorige week allemaal nieuwe kleine blaadjes aan.In ieder geval hij doet het maar ik wacht liever met weer verpotten in een echte bonsaischaal tot het voorjaar. Verdere tips zijn zeker welkom !

wo, 23/09/2009 - 13:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo anne,

om af te sluiten... je gaf zelf aan dat je eigenlijk niets afweet van je boompje, of van bonsai, dus lijkt het me best voor jou dat je zo snel mogelijk een goed basisboek aanschaft, en niet louter her en der hoopt op wat tips die je ad random moet gaan verzamelen.

het kost wat euro's maar als je een bonsai aanschaft en dat verder wil blijven verzorgen, misschien zelfs nog één aanschaffen, doe je best wat aan zelfstudie eerst. Dat kan perfect via een goed basisboek (bijv. bonsai van Harry Tomlinson), en dan kan je daarop terugvallen voor het type verzorging waar jij naar op zoek bent

groeten

wo, 23/09/2009 - 13:41
anne663

Het klopt inderdaad dat ik weinig van bonsais af weet. Een boek had ik inmiddels al aangeschaft omdat ik deze plant goed wil verzorgen. Maar ik ben van mening dat een forum er ook is om ideeen te delen en verdere informatie te verzamelen en omdat je er kan leren van mensen die er meer van af weten ! Het is zeer leerzaam dat deze kennis gedeeld wordt !

wo, 23/09/2009 - 22:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

zeer juist anne, maar zo heel veel verschillende ideetjes over de standaard verzorging, verpotting, van je chinese iepje zijn er eigenlijk niet hoor. Wel leuk dat je geboeid bent en wilt bijleren, het beginners-virus :)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag