Cactus in nood

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/08/2022 - 20:29
Bolzano

Cactus in nood

Mijn cactus ziet er sinds een paar weken slecht uit. Ik vermoed dat hij op een plek met te weinig licht heeft gestaan. Ik heb sinds kort een n paar dagen op een lichtere plek gezet in de hoop dat dat helpt. Tijdens mijn vakantie heeft iemand anders mijn planten verzorgd, dus weet niet of hij wellicht te nat of juist te droog is? (ze zegt dat ze weinig water heeft gegeven). Normaliter geef ik zelf weinig water, eens per maand.

Er komen donkere plekken, vooral onderaan de stam, maar ook op de “takken” lijkt het erg. Er zijn bijna over de hele cactus witte schilfers.

Ik hoop dat iemand mij van advies kan voorzien! Bij voorbaat dank!

do, 04/08/2022 - 00:24
GreenConnection

Helaas, hier valt niets meer te redden. De plant is overleden. De oorzaak kan zowel liggen door te veel of te weinig water. 

do, 04/08/2022 - 22:17
Bolzano

Dank voor uw snelle reactie, ondanks de treurige boodcshap.

Om lering te trekken voor de volgende cactus: hoe weet je of deze cactus teveel water krijgt, welke sympromen zijn er dan gewoonlijk? Duiden die witte schilfers (bijna een vervellende slang) op een specifiek probleem?

Alvast bedankt!

vr, 05/08/2022 - 00:13
GreenConnection

Eigenlijk is dit geen echte cactus, maar een Euphorbiainfo-icon. De witte schilfers zijn lekkend melksap. Euphorbia's hebben meer water nodig en verdragen slecht felle zon. Ik dank dat deze combinatie de oorzaak is geweest.

vr, 05/08/2022 - 10:51
Bolzano

Ok, helder, nogmaals dank!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag