Cactus in nood

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/08/2022 - 20:29
Bolzano

Cactus in nood

Mijn cactus ziet er sinds een paar weken slecht uit. Ik vermoed dat hij op een plek met te weinig licht heeft gestaan. Ik heb sinds kort een n paar dagen op een lichtere plek gezet in de hoop dat dat helpt. Tijdens mijn vakantie heeft iemand anders mijn planten verzorgd, dus weet niet of hij wellicht te nat of juist te droog is? (ze zegt dat ze weinig water heeft gegeven). Normaliter geef ik zelf weinig water, eens per maand.

Er komen donkere plekken, vooral onderaan de stam, maar ook op de “takken” lijkt het erg. Er zijn bijna over de hele cactus witte schilfers.

Ik hoop dat iemand mij van advies kan voorzien! Bij voorbaat dank!

do, 04/08/2022 - 00:24
GreenConnection

Helaas, hier valt niets meer te redden. De plant is overleden. De oorzaak kan zowel liggen door te veel of te weinig water. 

do, 04/08/2022 - 22:17
Bolzano

Dank voor uw snelle reactie, ondanks de treurige boodcshap.

Om lering te trekken voor de volgende cactus: hoe weet je of deze cactus teveel water krijgt, welke sympromen zijn er dan gewoonlijk? Duiden die witte schilfers (bijna een vervellende slang) op een specifiek probleem?

Alvast bedankt!

vr, 05/08/2022 - 00:13
GreenConnection

Eigenlijk is dit geen echte cactus, maar een Euphorbiainfo-icon. De witte schilfers zijn lekkend melksap. Euphorbia's hebben meer water nodig en verdragen slecht felle zon. Ik dank dat deze combinatie de oorzaak is geweest.

vr, 05/08/2022 - 10:51
Bolzano

Ok, helder, nogmaals dank!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag