Cactus welke soort en waarom verkleuren er delen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/08/2008 - 21:50
dbavell

Cactus welke soort en waarom verkleuren er delen

Hallo,

Onlangs hebben wij een cactus van iemand overgenomen. We weten niet welke soort het is en we kunnen dus ook niet echt terug vinden hoe we de plant het beste kunnen verzorgen. Verder valt het ons op, dat sinds de plant bij ons staat deze aan de bovenkant verkleurd en een beetje verschrompeld is.

Kan iemand ons helpen met het bepalen van de soort en ons adviseren hoe we het beste voor de cactus kunnen zorgen. Ook zouden we graag weten wat de verkleuring is.

Bijgaand een foto van de cactus.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Met vriendelijke groet,
Kim en Dick

Cactus welke soort en waarom verkleuren er delen
ma, 18/08/2008 - 22:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is Cereus peruvianus 'Monstrosus', ookwel rotscactus genoemd. De plant staat graag in de zon en dan in de zomer wat water geven. In de winter graag koel en droog.
Van de bruine verkleuring krijg ik geen goed beeld.

ma, 18/08/2008 - 22:54
dbavell

Hallo,

Bedankt voor de snelle reactie.
Ik heb geprobeerd om een duidelijkere foto van de verkleuring te maken. Het gaat om het bovenste deel van de cactus. Deze is donkerder / grauwiger dan de rest van de plant. Het lijkt een beetje verschrompelt. De cactus is nu ongeveer 25 jaar oud / jong. Hij heeft altijd bij mijn ouders voor het raam gestaan.

Alvast bedankt.

Groetjes

Cactus welke soort en waarom verkleuren er delen
ma, 18/08/2008 - 23:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij deze soort cactus komt het vaker voor, dat er kleine delen afsterven; dat geeft ook dat onregelmatige, rotsachtige uiterlijk. Ik zou me voorlopig niet ongerust maken, maar het wel in de gaten houden. Mogelijk is de verplaatsing van invloed geweest.

za, 23/08/2008 - 19:38
mjohanna

Dit soort vlekken duiden op al oudere leeftijd en vaak ook tocht!

Onderwerp gesloten