citroensorbet

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/06/2004 - 13:14
pieter_cactus

citroensorbet

Hallo,
Vannacht enkele keren opgestaan om buiten te gaan kijken als de bloem op mijn Echinopsis 'Lemon sherbet' nog niet geopend was. het heeft echter tot de ochtend geduurd eer ze volledig open was. Maar ik vind het echt de moeite. Mijn eerste bloem op een Echinopsis cultivar die ik niet gemist heb. Vorige week ééntje gemist, maar die was dan ook maar 3 uur open gebleven...
Foto op onderstaande URL.
https://tinyurl.com/y2mfdk36

Groetjes,
Pieter

ma, 14/06/2004 - 14:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,Pieter,zijn alle Echinopsen nachtbloeiers?Ik heb ook enkele Echinopsen gezaaid(met matig succes)nl.de gewone leucantha,een onbenoemde hybride,E.leucanta var.(Santa Marea)en E.leucantha var.(Lujan).Zijn dit ook nachtbloeiers?

citroensorbet
ma, 14/06/2004 - 15:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Echinopsissen sensu strictu openen de bloemen in de late avond en bloeien door tot de late namiddag de dag nadien. Bij minder weer gaan ze soms enkele dagen mee. De Echinopsissen die vroeger tot de Lobivia's behoorden openen hun bloemen overdag. Algemeen kan je stellen dat cactussen met grote witte bloemen 's nachts bloeien en die met gekleurde bloemen overdag. Dit regeltje gaat niet altijd op, maar toch vaak.
Pieter

Onderwerp gesloten