commerciele cactusgrond

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 02/09/2004 - 07:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

commerciele cactusgrond

wat is jullie mening ivm cactusgronden verkrijgbaar in de handel zoals bv DCM cactuspotgrond ? Zijn deze spullen bruikbaar of toch maar een eigen mengsel maken ?

do, 02/09/2004 - 11:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

die is misschien wel te gebruiken als vertrekbasis maar de meeste handelpotgrond bevat veel te veel turfderivaten (wat vroeger echte bladgrond was) en veeeel te weinig echt drainagemateriaal. ik houd het zelf op "doe it joerself" :-)

Willy

do, 02/09/2004 - 11:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

GROOT GELIJK HEB JE WILLY, hier bij mij is alles do it your self.
Op die manier kun je de samenstelling min of meer aanpassen aan de wensen van je planten.
Groetjes
Albert

do, 02/09/2004 - 13:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

wel laten we zeggen dat ik ondertussen tot schade en schande uitgevonden heb dat "turf" (en al wat er op trekt) ongeveer puur vergif is voor een ganse reeks cactussen .. niet op korte termijn maar wel op langere iets langere. Als je alle 2 max 3 jaar verpot dan kom je nog net weg maar langer .. ? en 3 jaar is al de risicozone voor mij :-)
.. enne .. ik durf mijn planten tot wel 10 jaar in dezelfde "potgrond" laten staan :-) maar veel "potgrond" zit daar niet in :-)
eerder een hoop stenen .. :-)

Willy

do, 02/09/2004 - 14:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

En Bimskies, Willy?
Dit is ook een vulkanisch product. Zitten daar ook mogelijke schadelijke stoffen in?

do, 02/09/2004 - 18:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

nope .. bimskies is ok .. Bij Eduard (VH) kan je dat met tonnen tegelijk kopen :-) .. vergeet niet dat bims = puimsteen en dat heeft een capillaire werking en neemt een deel water op wat niet noodzakelijk "slecht" is omdat ook de voedingsstoffen mee "opgezogen" worden .. ik gebruik als vervangmiddel gebroken baksteen wat ongeveer dezelfde eigenschappen heeft als puimsteen .. maar vele wegen leiden naar Rome natuurlijk :-) als de grondsamenstelling maar goed draineert en veel lucht (aka gasuitwisseling) toelaat zit je goed .. de manier waarop kan op vele manieren ..

Willy

do, 02/09/2004 - 20:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik doe het zoals Willy en Albert .
En Zoals Albert zeg kan je zo je samenstelling wat aan passen volgens de noden van de planten

do, 02/09/2004 - 23:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik stel mijn substraat ook zelf samen en haal alles bij mijn club.
In Wijnegem kan je alles verkrijgen.Lekker makkelijk!

do, 02/09/2004 - 23:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

En vergeet niet dat we dit week-end in Wijnegem opendeurdagen hebben! En dat we daar terzefdertijd al onze aankopen kunnen doen zoals, biemskies, potgrond, lavakorrels in verschillende grotes, leem, allerhande potten in verschillende grotes en staan of hangformaten en vooral PLANTEN AAN SPOTPRIJZEN, ik kom er messchien ook wel op zaterdag namiddag, vraag maar aan den Eduard of Albert uit Wavre er al is, die zal het wel weten.
En voor de liefhebbers op 25 september om 14 uur geef ik er terug een voordracht, U bent allen (lid of geen lid) uitgenodigd en hij die van het verst komt tracteer ik op een plant, afgesproken? Ik verwacht jullie allemaal !
Groetjes,
Albert

Onderwerp gesloten