dichte potten

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/08/2006 - 16:55
Ladia

dichte potten

Hallo,

Misschien een gekke vraag, maar kunnen cactussen in een dichte pot? Of is een pot met gat altijd beter? Ik ben vorig jaar verhuisd en heb mijn planten verpot in potten die beter bij mijn interieur passen, maar volgens mij had ik er beter af kunnen blijven want er zijn al een aantal planten dood. Dan maar potten die niet zo leuk passen;)
Groet
Diana

ma, 07/08/2006 - 17:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

De gaten in potten zorgen ervoor dat overtollig water weg kan.
In uw 'dichte' potten gaat dit niet en kan er rotting op treden...
Verzet uw cactussen dus maar terug in potten mét gaten ;) .

ma, 07/08/2006 - 22:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Idd potten voor succulenten dienen altijd een gat te hebben voor de afvloei van overtollig water .. er is een mooie tussenoplossing om die lelijke? potten niet te zien .. Normale potten in een sierpot zetten maar ervoor zorgen dat de plantenpot op een stuk tegel staat zodat het water in de sierpot loopt zonder dat de plantenpot met de voeten in 't water staat .. :-)

mvg
willy

di, 08/08/2006 - 11:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als die potten zo goed bij uw interieur passen, boor er dan met een steenboortje voorzichtig enkele gaatjes in, of slijp er met een kleinslijpschijfje een gleufje door, dan is 't probleem direkt opgelost.
Mvg

di, 08/08/2006 - 21:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Hartelijk dank voor jullie reacties en van die steenboor daar was ik ook aan het denken.
Gek eigenlijk dat bij bijna alle kamerplanten en cactussen in potten moeten staan met een gat, terwijl de bloempotten allemaal dicht zijn. Een gat in de markt lijkt mij!

Groet
Diana

di, 08/08/2006 - 23:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vergeet niet om er een schoteltje onder te zetten, wanneer je gaat boren!
gr.
Ruud

za, 26/08/2006 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je je nieuwe potten mooi vindt kun je ze altijd nog gebruiken als overpotten. De cactus in een pot met gat en die in de mooie pot plaatsen maar wel blijven controleren op water in de overpot, dat mag bij een cactus of succulent vanzelfsprekend niet,

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag