help, zieke cactus...?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/10/2007 - 01:46
estervanveen

help, zieke cactus...?

Mijn cacatus heeft bruine aanslag onderaan gekregen. Ik heb m zo'n half jaar geleden gekocht, toen was hij in perfecte staat. Zou iemand mij kunnen vertellen wat deze bruine plekken inhouden en hoe ik de cactus weer gezond krijg?

Alvast bedankt,

Ester

help, zieke cactus...?
zo, 28/10/2007 - 20:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor zover ik kan zien op de foto moet er dingend het mes in !

Indien je dit niet doet dan zal de ganse plant inclusief de zijscheuten het niet overleven .. Je zla er helaas al de leden moeten afsnijden en dan controleren of het doorgesneden weefsel vrij is van enige verkleuring of vlekken.
Begin met een heel proper mes en snij eerst die zijtakken weg die er nog gezond uitzien. het mes eventueel ontsmetten met ontsmettingsalcohol tussen de snijoperaties in. (niet aan ziek weefsel snijden en dan daarachter aan gezond weefsel!)
Dikwijls wordt het snijden een ontstoken weefsel een "salami" syndroom ttz indien men zuiver weefsel wil zien moet men schijfjes snijden tot er soms niets meer overblijft dan het "koordje" :-)
Na de chirurgie de afgesneden loten laten drogen, lang laten drogen :-) ik zou ze durven laten staan tot volgend voorjaar. Dan pas oppotten in een licht vochtig mengsel van bvb 50/50 grof "brekerszand" (rijnzand) en turf, op een heldere warme plaats zetten maar niet in de volle zon .. en dan maar wachten tot de wortels verschijnen, wat snel of traag kan gaan.

succes
Willy

Onderwerp gesloten