Indentificatie van vetplant op mijn kantoor

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/02/2010 - 10:48
regelneef

Indentificatie van vetplant op mijn kantoor

ik heb een aantal maanden geleden een vetplantje op mijn bureau gekregen welke op sterven na dood was. Aangezien ik een van de weinige op kantoor ben met redelijk groene vingers was mij gevraagd of ik dit plantje kon helpen.
Niemand kon mij toen al vertellen wat voor plantje het was, maar goed...
Ik dacht dat het een succulent of vetplantje was. Dus na een aantal maanden van intensieve coaching (Veel praten, strikt water regime, en een beetje voedingsstof) begon de kleine jongen/meisje weer te groeien.
Nu stond ik vanmorgen helemaal perplex toen ik in eens een lief klein wit bloemetje zag en ik heb nog meer bloemknoppen geconstateerd.

Nu zou ik toch heel graag willen weten wat voor plant dit is en of de bloemen betekenen dat ik zo door moet gaan of dat het plantje bijna aan het einde van zijn latijn is.

Alvast bedankt voor de informatie!

Indentificatie van vetplant op mijn kantoor
wo, 03/02/2010 - 11:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rhipsalis soort. Mogelijk Rhipsalis pilocarpa.

wo, 03/02/2010 - 12:18
kikkertje

Handig :-) nu weet ik ook hoe mijn plantje noemt!heb hem al 3 jaar en wist niet eens dat het kon bloeien!

wo, 03/02/2010 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Elke plant kan bloeien, vroeg of laat.

wo, 03/02/2010 - 12:38
regelneef

GreenConnection: BEDANKT! Na wat surfen op het web met jouw informatie kan ik inderdaad zeggen dat het de Rhipsalis pilocarpa is. En dat het dus familie is van de cactus. Het enige is dat hij bij mij niet rood word, maar dat komt waarschijnlijk doordat het plantje niet lang genoeg in de volle zon staat. Nu maar even voor Bij spelen en hopen dat er vruchten aan komen.

wo, 03/02/2010 - 13:41
RdB

Hoewel een cactus wil hij graag besproeid worden. Het is een epifyt uit de tropische, bladverliezende, bossen. Hij is dus gewend aan een droge periode maar ook aan veel regenwater. De grond mag uiteraard niet nat blijven.
Om vruchtjes te krijgen kun je de bloemen met een penceeltje of zo bevruchten. Bloemen in de winter leveren anders geen vruchtjes op.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag