koude nachten al

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/08/2005 - 14:25
edob

koude nachten al

zoals iedereen wel weet is de zomer niet erg warm en zaterdagavond was het zelfs maar 10graden ,ook in mijn kas
Heeft er al iemand noppen folie geplaatst ? en is dit wel verstandig? dit doe je toch meestal pas sept-okt.

groet edo

ma, 08/08/2005 - 15:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

nu reeds noppenfolie ? :-) nu da's wel heel kort door de bocht :-)
Laat de natuur nog maar een maand of 3 haar gang gaan .. de planten zullen dan vanzelf wel in rust gaan door de kortere dagen en de langzaam lager gaande temperaturen, er is trouwens totaal geen reden om ze 's nachts warmer te houden, integendeel !

mvg
Willy

ma, 08/08/2005 - 22:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

willy

het is niet kort door de bocht bedoeld maar ik schrok een beetje dat het zaterdagnacht al tot 10 graden was gezakt en swinters moet je het juist rond de 6-10graden warm houden.
ik heb pilocoreus cactussen en die kunnen in principe niet onder de 12graden daarom vroeg ik even advies.
willy dus jij begint pas in november met verwarmen of niet?

groet.

koude nachten al
di, 09/08/2005 - 00:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

:-) 't was ook niet zoooo ernstig bedoeld hoor .. ik kan begrijpen dat je met pilo(so)'s in de kas even gaat schrikken maar die 10C, dat is maar een dipje he .. 't valt zelfs te bezien of de temperatuur in de kas zo laag zakt omdat de ganse zaak gedurende de dag opgewarmd werd en die warmte gaat er pas 's nachts uit, dus 't kan zijn dat het pas tegen de morgen zo laag afkoelt .. als je het niet betrouwt kan je misschien die Pilo's afdekken met noppenfolie .. je moet ze er wel overdag afhalen denk ik :-)

mvg
Willy

di, 09/08/2005 - 14:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kleine goed bedoelde verbetering: Pilosocereus is de naam
en kan gerust zijn 10 graden verdragen
Nog nooit problemen mee gehad

Willy N

koude nachten al
do, 11/08/2005 - 10:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

willy

laat jij ook s'nachts je lucht raam een stukje open staan,ik nu wel ik heb nu een blokje er tussen van 7cm maar ik heb wel een automatische raamopener ik ga 3weken op vakantie en ik twijfel of ik nu dat blokje weg moet halen ivm regen inslag.
Ik gebruik ook een ventilator in de kas,deze staat tegen de achterwand en blaast niet op de cactussen maar gewoon door het midden van de kas

groet edo

do, 11/08/2005 - 16:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je bedoelt in de zomer .. dan ja .. mijn ramen (alle 3) staan dag en nacht open, op de "kleinste" stand bij regenweer, volledig open bij droog weer, over dag als het redelijk warm wordt staat ook de deur helemaal open .. gezien de dag/nacht levenscyclus van cactussen (zogennoem CAM metabolisme) is het zeer belangrijk voor zulke planten dat ze 1) een behoorlijk lagere nachttemperauur krijgen en 2) een sterke aanvoer van "frisse" zeg maar "nieuwe" lucht .. het oude idee dat men de warme daglucht diende in te sluiten voor de nacht door de ramen te sluiten, is sinds lang voorbijgestreefd .. :-)
ik heb vrienden in Duitsland en die halen gedurende de zomer gewoon de smalle zijde van hun serre weg ttz al het glas eruit zodat ze eigenlijk een glazen tunnel hebben .. maar het regent in hun streek wel beduidend minder dan hier :-) dus luchten kan helemaal geen kwaad ! integendeel !

mvg
Willy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag