Lidcactus verliest blad.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 16/08/2006 - 20:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lidcactus verliest blad.

Onze lidcactus [zo'n 15 jaar oud] ziet er prima en gezond uit. Hij heeft niet teveel water maar ook niet te weinig. Plotseling vallen er stukken af; die stukken zien er prima uit. Soms is het 1 en soms zijn het stukken met drie leden.

Wie herkent dit en kan me vertellen wat er aan de hand is en wat ik kan doen om dit te stoppen. Als dit nog een dag of wat doorgaat, heb ik geen plant meer over ben ik bang.

do, 17/08/2006 - 12:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

15 jaar is al oud voor een lidcactus, hoewel ze zeer oud kunnen worden.
Ik denk dat het levensdrang is, een ingebouwde manier van te willen voortbestaan. Als die stukken op de grond vallen waar zij kunnen wortelen, dan krijg je nieuwe planten.
Dus om hem een plezier te doen, zet dan een paar afgevallen stukkjes in potten en praat ertegen!
Geef vooral niet teveel water. Vochtig, maar niet echt nat en af en toe ook een tijdje droog.

zo, 18/03/2007 - 11:46
sipora

Beste Elsstra,

Een jaar of acht geleden vertoonde mijn lidcactus hetzelfde euvel. Deze was al bijna dertig jaar oud, meer dan een beter in doorsnee en had een bladerdek waar je nauwelijks doorheen kon kijken.

Voordat ik achter de oorzaak kwam bestond de plant uit niet meer dan een fractie van zijn oude massa. Slechts drie lange, trieste, slappe stengels bleven er over. Ik heb van alles geprobeerd: meer water, minder, bijgemest, overgepot... en bij dat laatste ontdekte ik de kleine vliegjes en wormpjes in de aarde.

Met flinke hoeveelheden biologisch afbreekbaar bestrijdingsmiddel heb ik de plant uiteindelijk gered. Het duurde een tijdje voordat de plant helemaal vrij van beestjes was.

De plant is daarna flink gaan groeien, heeft zes jaar lang niet meer dan drie bloemen per winter geproduceerd, tot twee jaar geleden: sinds dien wordt ik iedere winter en voorjaar weer twee maal op een uitbundige bloei getrakteerd van felroze dubbele trompetjes.

Vriendelijke groet,

Sipora

Onderwerp gesloten