Naam piepklein cactusje?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 20/07/2008 - 23:30
Oddity

Naam piepklein cactusje?

Ik heb een aantal maanden geleden een minicactusje in een sleutelhanger (Een zogeheten Pettree ) gekocht, het klinkt misschien raar maar het is echt een échte (moet hem zelfs water geven!). Nu vroeg ik mij 2 dingen af;

- Wat is de naam van deze mini cactus?
- Groeit deze überhaupt? Hij is namelijk nog net zo groot als toen ik hem kreeg.

Ik weet dat cactussen erg langzaam groeien, maar hij is nog steeds net zo klein als toen ik hem kreeg (Ik had tegelijk met deze een vetplantje in een sleutelhanger gekocht voor een vriendin van mij, en die van haar past inmiddels bijna niet meer in de capsule).

Bedankt alvast!

Naam piepklein cactusje?
zo, 20/07/2008 - 23:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze cactus groeit inderdaad heel langzaam; vetplantjes gaan sneller. Het is Gymnocalycium mihanovitchii 'Red Cap'.

ma, 21/07/2008 - 00:07
Oddity

Wat een snelle reactie! En bedankt, ik heb eventjes een plaatje opgezocht en ontdekt dat deze cactus prachtige bloemen geeft! Heb je misschien enig idee wanneer hij te groot zal zijn voor de capsule? Ik kan haast niet wachten om hem als grote cactus in een pot te zien, maar zolang hij zo klein is laat ik hem lekker zitten waar hij zit. Kan deze cactus gewoon in potgrond leven?

ma, 21/07/2008 - 00:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt de cactus overplanten in cactusgrond als ie te groot wordt. Hoe lang dat duurt is niet te voorspellen. De kans op rotten in zo'n gevangenisje is wel groot.

ma, 21/07/2008 - 00:46
Oddity

Ik heb nu de capsule eraf gehaald (en hij zit dus nog wel vast in het kleine ronde bakje met het zand erin) en op een plekje gezet waar veel zon komt, kijken of hij zo misschien sneller groeit. En wat de term gevangenisje betreft; Ik denk niet dat je dit zo hoeft te zien. Als het plantje écht claustrofobisch (:P) is, dan zouden ze hem denk ik ook niet zo verkopen. Bovendien vind ik hem er persoonlijk gezond uitzien, en hij heeft er ook nog nooit slecht uit gezien (heb hem in januari 1 jaar).

ma, 21/07/2008 - 00:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat klinkt geweldig!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag