Schijf cactus ondersteunen?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 22/07/2017 - 12:00
Jelmert

Schijf cactus ondersteunen?

Hallo allemaal,

Ik heb een schijfcactus (wat voor een weet ik niet precies) die in de zomermaanden lekker groeit. Vorig jaar is er een schijf bij gekomen en dit jaar is er weer een schijf op komst. De cactus stond bij een raam waar de schijf al snel een beetje tegen aan begon te leunen. De schijf is erg snel groot geworden en ik ben bang dat dit komt omdat hij lekker tegen het kozijn kon leunen waardoor hij minder energie hoefde te stoppen in de stevigheid.

Ik heb de cactus nu gedraaid in de hoop dat hij sterk genoeg wordt om z'n eigen schijven te dragen. Hierdoor is de schijf wel wat verder door gaan hangen. 

Ik vraag mij nu af wat beter is, de schijf een beetje recht houden door m te ondersteunen, of hem zijn eigen gewicht laten dragen?

za, 22/07/2017 - 12:25
GreenConnection

Zelfs in de natuur vallen ze vaak om door hun eigen gewicht, of breken af. Al is een stokje niet echt mooi, lijkt me een ondersteuning toch het beste.

zo, 06/08/2017 - 15:06
Escafon

Wat bij mijn opuntias (uit een stekje uit toscane: zeer winterhard) verschil maakt is het aantal uren zon, bij mij in de tuin maakten ze dunne slappe schijven, bij een vriendin op een hoog dak (veel zon, maar ook veel wind) werden de schijven dikker en steviger. Nu het blok waar ik woon gerenoveerd is en er wat bomen gekapt zijn worden de schijven hier ook dikker en steviger. 

Onderwerp gesloten