Schimmel of iets anders op een lidcactus

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/03/2007 - 14:34
henkjr

Schimmel of iets anders op een lidcactus

Een van de lidcactussen die ik heb zijn op verschillende plekken witte korrelige plekken te zien. Weet iemand wat dit is en hoe te behandelen is? Zie de foto voor meer details.

Alvast bedankt!

Schimmel of iets anders op een lidcactus
za, 24/03/2007 - 15:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geen schimmel maar wolluizen :-) ...

mvg
willy

za, 24/03/2007 - 23:09
Alberto

Inderdaad "WOLLUIS" Maar "no panic"!
Neem een flesje brandalcohol of methanol, een klein penseeltje en ieder wit plekje die je ziet moet je goed inwrijven met alcohol. Je zult zien dat er in dat plukje witte wol een klein bruin beestje zit. Negen kansen op tien hebben die dingen zich ook op de wortels of op de plantenhals genesteld. Let er eens op , over het algemeen zitten die dingen op groeipunten ! daar is de sapstroom het grootst en daavan leven die gansters.
Met de lentje kun je nu best deze plant , en zijn nabije buren, verpotten in ontsmette grond. Goed de wortels wassen en ontsmetten met water met een insecticide. Ik wil hier geen namen noemen daar sommigen anti dit of dat product zijn dus opgelet met wat je gebruikt maar ook voor overdosis ! je verbrandt er de planten mee. (Grond ontsmetten is het gemakkelijks met uitstomen! Ik doe dit in de snelkoker of de microgolf, als moeder de vrouw uit huis is natuurlijk ! riekt niet lekker) , Dit afdippen met alcohol moet je regelmatig herhalen daar je de eieren niet kunt zien ! en die moeten dan ook zo snel mogelijk gedood worden daar die beestjes na 3 dagen ook eieren beginnen te leggen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag