Schimmel op seramis

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 01/06/2007 - 13:29
muffit

Schimmel op seramis

HELP!
Ik heb pas het seramis gamma ontdekt en heb als test jonge cactus scheuten in seramis geplaatst; vervolgens voeding voor bloeiende planten (1 maatje op 1 L water) toegevoegd (1/4 van de potinhoud) en na 2 dagen begint de hele boel te beschimmelen.
Het is een dunne witte laag , het lijken net fijne witte haartjes.
Hoe raak ik deze schimmel weer kwijt ?
Help!

vr, 01/06/2007 - 16:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

? ik gebruik al jaren seramis .. nog nooit zoiets gehad .. heb je de scheuten voldoende laten drogen ? en wat is het nut van die voeding voor bloeiende planten ? je scheuten hebben geen wortels wat moeten ze daarmee dan ? ..

de enige goed procedure is "naakte" seramis gebruiken en matig bevochtigen (donkere kleur) .. scheuten zoals normaal voldoende laten drogen (alhoewel ik daar soms tegen zondig zonder veel gevolg behalve dat het snijvlak wat gaat schimmelen) en in lichtjes gespannen lucht houden. ik gebruik voor dit doel oude "taartendozen" van die doorzichtige in slap plastic .. werkt wonderlijk .. de gekste dingen zijn op geen tijd beworteld zelfs al ziet het snijvlak er soms pikzwart uit door de vorming van roetschimmel, de wortels groeien er massaal doorheen ..

ik jouw geval .. scheuter eraf en seramis laten drogen en verwerken in je normale potgrond. Opnieuw beginnen met de methode hierboven beschreven ..

mvg
willy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag