slappe en verdroogde sanseveria

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 17/07/2017 - 10:33
kiemplant

slappe en verdroogde sanseveria

Ik heb een paar sanseveria's waarvan sinds een jaartje 1 het heel slecht is gaan doen. Hij krijgt zowel slappe bladeren als verdroogde bladeren. Een aantal bladeren die wel stevig van structuur zijn en stevig in de grond zitten, hangen slap. 1 slap blad bleek verrot aan de onderkant. Teveel water zou ik denken, maar dat kan bijna niet. De rest van de plant is de bladeren aan het opvouwen en ziet er verschrompeld uit.
Hij staat in een plastic pot op schotel, met goede afwatering. Voor een zuid-oost raam. De andere sanseveria's die ik heb doen het prima, zijn stevig en anderhalve meter hoog, maar staan op een andere plaats.
Enig idee wat er aan de hand kan zijn? Ik weet nu niet meer of ik hem water moet geven of juist niet.
Omdat ik zo twijfel wil ik graag weten hoe ik dan een sanseveria water moet geven? Ik dacht zelf 1 maal per 2 weken een flinke scheut, aarde nat maar niet doorweekt. 'S winters af en toe overslaan.

ma, 17/07/2017 - 10:48
GreenConnection

Met het watergeven is niets mis, zoals je beschrijft, maar als deze plant het al een jaar lang minder doet,, ben je waarschijnlijk te laat.

Misschien dat het helpt om eenmalig de kluit te dompelen.

ma, 17/07/2017 - 10:52
kiemplant

Maar het probleem is dat ik hem zo al de hele tijd water geef. Hij bloeide een poosje geleden, maar dat kan toch geen probleem zijn geweest? Ik heb het idee dat hij zowel te veel als te weinig water krijgt als ik naar die bladeren kijk, vandaar mijn twijfels. Als ik hem 1 maal dompel, hoe dan daarna verder?

ma, 17/07/2017 - 10:55
GreenConnection

Na dompeling kun je zien of de gezonde bladeren zich herstellen. Dat kan wel wat weken duren. De slechte bladeren wegsnijden.

ma, 17/07/2017 - 10:58
kiemplant

OK, bedankt. Ik ga dat proberen. Ik vind het zo triest als een plant doodgaat.

Onderwerp gesloten