verwarmen zaaibakje

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 26/01/2006 - 17:56
pieter_cactus

verwarmen zaaibakje

Ik zaai bijna altijd in een oud aquarium met bovenin een grolux lamp. Vroeger had ik echter nooit extra verwarming nodig door de standplaats van deze aquarium, dit jaar heb ik deze echter wel. Hiertoe heb ik een PET fles in 2 gesneden, met water gevuld en zo in m'n zaaiaquarium gezet. In deze fles bevindt zich een verwarmingsapparaatje voor aquaria. Op deze manier hou ik zowel de temperatuur als de vochtigheid hoog genoeg. Aangezien deze methode lijkt te werken wou ik ze es aan jullie laten weten ook.

Groetjes,

Pieter

vr, 27/01/2006 - 12:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goede tip .. is die fles warm water voldoende om dat zaaibakje op te warmen ?
Succulenta Nederland had 2-3 jaar geleden een speciale zaaibak in aanbieding (40x60) speciaal gemaakt op hun specificaties en inclusief thermostaat met voeler (3 programmeernivos) voor ergens een slordige 60 Euro .. misschien is die nog te krijgen :-) Komfort is soms niet eens zo er duur :-)

mvg
Willy

vr, 27/01/2006 - 16:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel als ik de temperatuur check met m'n hand lijkt die overal in de aquarium redelijk constant te zijn. Het gaat hier wel over een halve plastic fles met 1L water aan 30°C erin. Wel belangrijk dat het een PET fles is want deze isoleren heel slecht en geven dus alle warmte snel aan de omgeving af. Eigenlijk weet ik ook aan m'n resultaten dat het zou moeten werken. Toen ik zo'n 10 dagen na het zaaien nog niets zag bovenkomen (zelfs m'n Astrophytum niet...) heb ik es alles gecheckt en het bleek dat nie lampen niet genoeg warmte produceerden. Dus mijn 'constructie' bedacht en gemaakt en nog geen dag later stonden de eerste zaailingetjes al boven...

Pieter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag