wie heeft ervaring met kachel zie foto

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 30/10/2005 - 17:21
edob

wie heeft ervaring met kachel zie foto

Hoi Allemaal

Wie heeft ervaring met het soort petroleumkacheltje die ik bij gevoegd heb.of een kacheltje wat er oplijkt

edo

wie heeft ervaring met kachel zie foto
zo, 30/10/2005 - 18:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Edo, ik ken dat soort kachels wel maar ik heb er geen ervaring mee in een kasje. Ik heb een eenvoudige uitvoering speciaal voor de "koude" kas. De "brander" wordt door de constructie in een soort schoorsteentje, in een luchtstroom gebracht waardoor de petroleum met een blauwe (gasvlam) gaat branden wat dan vrijwel reukloos is .. (behalve als de wiek gaat walmen bij te laag debiet ..
Kun je jouw kachel op een minimum verwarming instellen ? en is dat dan niet "nog wat te warm" voor de kas ?

mvg
Willy

ma, 31/10/2005 - 10:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Willy

Ik heb momenteel een electrische kachel en wil deze ook gaan bestellen maar ik weet eigenlijk helemaal niet hoe deze werkt omdat ik hem nog moet bestellen, ik wil mijn kas nu helemaal inrichten met cactussen en het groente gedeelte weghalen dus de volle grond weet jij waar je goedkope kweektafels kunt kopen?/

ma, 31/10/2005 - 21:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Edo .. ik meen mij dit type kachel te herinneren als bedoeld voor het bijverwarmen van koude leefruimtes .. Is dit ding wel geschikt voor een kasje ? Je moet wel nakijken of het ding corrosiebestendig is anders is 't ie in geen tijd verroest .. en ff trachten aan de weet te komen of het ding veel zuurstof verstookt .. op zich is dat geen bezwaar voor de planten aar veel CO2 zet aan tot groei :-) en we willen toch ook niet dat je in een zwaar geisoleerde kas van je stokje gaat door zuurstofgebrek (en neem maar aan dat je dat zuurstofgebrek voelt als je zo'n kasje binnen gaat !)

veel geluk met de zoektocht !

mvg
Willy

di, 01/11/2005 - 10:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Willy

Tja het kachelje heeft een beveiliging wat betreft zuurstof gebrek en ik weet dat de co2 uitstoot goed is voor de planten maar cactussen staan toch stil met de groei in de winter dus dan heb je niet veel aan de uitstoot van de co2.

di, 01/11/2005 - 12:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

CO2 .. je moet wel uitkijken met hoge concentraties omdat dit de planten aanzet tot groei ttz je kan ze voortijdig uit die rustperiode sleuren als de CO2 gehaltes in de kas constant hoog zijn .. een paar dagen zonnen?schijn in volle winter kan reeds problemen veroorzaken, zo zie je maar dat in een hobby één probleem oplossen vaak een ander meebrengt :-) veel verse lucht binnenlaten als het weer het toelaat is de oplossing natuurlijk, ideaal voor gepensioneerden zeker ? :-)

mvg
Willy

di, 01/11/2005 - 13:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik gebruik een gewone vorstbeschermer,wel een met een ingebouwde ventilator.Dit werkt al enige jaren prima.

di, 01/11/2005 - 13:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

anoniem

Wat voor vorstbescherm TYPE gebruik je dan ? is dit eletrisch of petroleum ,

Edo

di, 01/11/2005 - 14:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Anoniem .. bedoel je zo'n electrisch badkamerverwarmer met een anti-vries stand ?
Ik heb er ook zo eentje maar naar mijn ervaring werkt die thermostaat absoluut niet goed genoeg om de kas goed vorstvrij te houden. De temperatuurverschillen zijn er te extreem denk ik, wat misschien op te vangen is met doorgedreven interne ventilatie. Dat moet ik nog eens verder uitproberen alhoewel ik de "stookkosten" toch een beetje binnen de perken tracht te houden :-)

mvg
Willy

di, 01/11/2005 - 16:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Willy

je hebt gelijk ,ik had ook een badkamer kachel maar de thermostaat is zeer onstabiel, ik heb nu een profesionele gekocht om de kas te verwarmen en de badkamer kachel gebruik ik voor ventileren. en verwarm dan plaatstelijk ook nog bij met en klein petroleum kachel
Edo

wie heeft ervaring met kachel zie foto
di, 01/11/2005 - 18:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

wow .. dat ziet er wel heel erg professioneel uit .. als je kas voldoende geisoleerd is kom je misschien wel weg zonder bijkomende petroleumkachel ?
De truk die ik meestal toepas is om de petroleumverwarming op minimum te zetten en electrische kachel afstellen op "net iets lager". Op die manier hoef ik niet constant die petroleumkachel bij te stellen, enkel maar als de temperaturen een flinke duik gaan maken ..

mvg
Willy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag