yucca

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 20/06/2004 - 13:44
yucca_toef

yucca

Wij hebben in maart jl. een Yuccainfo-icon cadeau gekregen. Een van de stammen van de Yucca zit wat ruim in zijn jasje lijkt het wel. De stam is niet hard zoals de andere stam van de yucca. De onderste bladeren worden dan ook geel en sterven af. Wel blijft de Yucca nieuwe bladeren vormen. Weet iemand misschien wat er met de Yucca aan de hand kan zijn?

zo, 20/06/2004 - 17:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

slecht gedraineerde, zompige potgrond ?

ma, 21/06/2004 - 17:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer de bast loslaat van het binnenste gedeelte van de stam is er meestal sprake van rot of aantasting door een ziekte. Dat de top nog doorgroeit kan er misschien mee te maken hebben dat het bovenste gedeelte van de stam nog goed is en genoeg reservestoffen bezit voor een periode van groei. Water en voedingsstoffen uit de grond worden door het binnenste deel van de stam, dat uit dode vezels bestaat, naar de top gevoerd. De bast transporteerd op zijn beurt weer suikers uit de bladeren naar de wortels, zodat deze hun functie kunnen uitvoeren. Het vroegtijdig afsterven van de onderste bladeren suggereerd dat de plant niet goed functioneerd en na verloop van tijd wellicht af kan sterven. Een optie zou zijn het bovenste gedeelte van de stam te stekken. Yuccainfo-icon's schieten vrij gemakkelijk wortel.

wo, 23/06/2004 - 23:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

De potgrond was inderdaad zompig. Is verpotten zo en zo nodig?

vr, 25/06/2004 - 00:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verpotten helpt niet, probeer eerst eens een aantal weken geen water te geven. Consumenetn geven kamerplanten vaak teveel water waardoor de planten "verzuipen". Als de grond droog is, moet de plant zoeken naar water en gaat zij daardoor nieuwe wortels aanmaken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag