Yucca heeft gele en hangende bladeren

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 28/01/2004 - 13:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Yucca heeft gele en hangende bladeren

hallo,
Ik ben onwijs trots op onze grote Yuccainfo-icon plant. Wij hebben hem nu ruim een jaar, hij staat lekker naast het raam waar hij het erg naar z'n zin heeft. Omdat we afgelopen kerst op z'n plekje de kerstboom wilden zetten, hebben we Yucca boven in de slaapkamer gezet voor twee weken. Boven is het donkerder en kouder dan beneden en na 1 week zag ik al dat hij helemaal niet blij was met onze actie. We hebben hem weer op z'n oude plek gezet, alleen nu protesteert hij enorm. De bovenste bladeren worden geel met zwarte vlekken en gaan heel erg hangen. Ik heb deze bladeren eraf geknipt, maar als ik het zo zie, houden we geen Yucca meer over. De bladeren blijven geel worden. Het is ons erg duidelijk wat we fout hebben gedaan, kan hier nog iets aan gedaan worden. We willen hem niet kwijt!

wo, 28/01/2004 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Hoe koud was het daar boven? Als hij vlakbij het venster stond en het daar enkel glas is, zou het dan kunnen dat de nachttemperaturen tegen het vriespunt lagen? Hetgeen je beschrijft doet me immers denken aan vriesschade. Als de stam nog goed is zal hij zich er wel doortrekken. De katotte bladeren die kapotgaan best afsnijden om verdere problemen te vermijden.
Groetjes,
Pieter

do, 29/01/2004 - 13:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag Pieter,

Bedankt voor je reactie.
De Yuccainfo-icon stond boven niet naast het raam, maar we hebben enkelglas in onze slaapkamer, dus de temperatuur kan daar flink dalen. De stam is verder nog ok, er zitten zelfs nieuwe stekjes op. Ik knip inderdaad de hangende en gele bladeren eraf, maar ik hou bijna niets meer over. Elke dag gaan er steeds meer bladeren hangen....
Krijg ik nu wel weer nieuwe bladeren terug of ben ik deze nu vergoed kwijt?

do, 29/01/2004 - 19:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens wat ik kan opmaken uit jouw beschrijving is de hoofdstam aan het afsterven (koude? temperatuurshock? ziekte?stam inwendig beschadigd door verplaatsing?...) en worden nieuwe stammen gemaakt daaronder. In alle geval zal de stam waarvan de blaadjes nu afsterven altijd kaal blijven. Maar ofwel zal die dan bovenaan weer nieuwe groei gaan vertonen, ofwel zal die stam ook afsterven en zullen die zijscheutjes verder groeien.

Pieter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag