zoek gegevens cq info over vetplanten en aloe

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 05/09/2004 - 22:24
rowi

zoek gegevens cq info over vetplanten en aloe

Ik ben net begonnen met verzamelen van vetplanten en aloes (geen cactussen). Wie heeft voor mij goede documentatie en kan mij wat verder op weg helpen. Zoek ook encyclopedie over vetplanten en aloes maar kom alleen encyclopedieen tegen over kamerplanten en cactussen. Ik woon in Den Haag.

zo, 05/09/2004 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je op het Internet kan heb ik een goede site voor je:
PlantZAfrica.com
Hier vind je heel wat aloe's beschreven met foto's.En verder de
hele zuid afrikaanse flora.Groetjes.

ma, 06/09/2004 - 00:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Indien je doc. zoek over Aloes kan ik je wel helpen aan het boek "Guide to the ALOES of South Africa", dit is natuurlijk in het engels, maar dat zal hoop ik voor U geen probleem zijn.
Ook boeken over andere vetplanten kan ik bekomen tegen voordelige prijzen. Laat maar eens weten wat je eigenlijk zoekt.
Groetjes,
Albert
Het boek beschrijft 125 echte species, vermeld hun hybriden en synoniemen, hun vindplaats (met situatie kaartjes) en vele kleuren fotos. De prijs is zeer voordelig 304 blz 17 x 25cm voor € 45 plus porto kosten.

ma, 06/09/2004 - 19:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Rowi
Ik heb laatst het boek 'Succulenten, geheel geïllustreerde encyclopedie' van Maurizio Sajeva en Mariangela Costanzo goedkoop op de kop weten te tikken bij zo'n winkel die goedkoop boeken verkoopt waar soms iets mis mee is (ik ben de naam van de winkel even vergeten). Mezemvrouw heeft er laatst een fout in ontdekt, maar verder is het een heel mooi uitgebreid boek. Volgens mij zit er in Den Haag ook wel zo'n winkel. Ik weet niet of het aanbod overal hetzelfde is, maar je kan het proberen.
Floor

ma, 06/09/2004 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Floor,
Ik zond reeds een bericht (persoonlijk) naar onze beste vriend met de naam van de winkel. Deze winkel noemt "De Sleghte" en is een rasechte Nederlandse firma. Ik weet dat in Rotterdam zo'n winkel is, dus ik veronderstel dat ze wel in alle grote steden hun vestiging hebben, net zoals in Belgie.
Groetjes,
Albert

di, 07/09/2004 - 19:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik wist niet dat de Slegte het boek ook verkocht, maar ik heb mijn exemplaar (16,75) dan ook ergens anders gekocht! De winkel waar ik het heb gekocht is echt zo'n heel goedkope, niet mooi ingericht, vaak gevestigd in een pand dat tijdelijk leegstaat.. nou ja, het zijn niet echt duidelijke aanwijzingen, moet ik toegeven. De Slegte kent denk ik iedereen, en zit vast ook in Den Haag. Daar heb ik trouwens ook een paar heel mooie tweedehands boeken gekocht. Echt een aanrader, dus.
Floor
PS Albert, ik ben nieuwsgierig naar die nieuwe Euphorbiainfo-icon waar je het laatst over had. Kun je een foto plaatsen?

zo, 12/09/2004 - 23:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk bij de Slegte ook eens bij de tweedehands boeken. Daar heb ik een paar hele mooie boeken over succulenten gevonden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag