clematis cartmanii 'avalanche'

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/08/2006 - 21:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

clematis cartmanii 'avalanche'

mijn wintergroene clematisinfo-icon cartmanii 'avalanche' (3 jaar oud) heeft gekke knobbeltjes op z'n takken en op een enkel blaadje. er zitten ook steeds mieren op die knobbeltjes. ik heb hem noodgedwongen in mei verplaatst. hij heeft in het voorjaar ook niet gebloeid en hij is in dit seizoen ook amper gegroeid. wat zijn die knobbeltjes en wat doe ik er tegen?

za, 26/08/2006 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

De aanwezigheid van de mieren suggereert een schildluis. Kun je ze wegkrabben? Behandel eventueel enkele scheuten tegen schildluis, soms is dit lastig want ze kunnen taai zijn (en je kunt ook niet echt zien of ze dood zijn). Zijn de vergroeiingen ontstaan vanuit de clematisinfo-icon dan kunnen het galmugjes zijn. Deze leggen hun eitjes op stam of blad waana de larven chemikalien uitscheiden die de plant dwingt knobbeltjes te maken die de larf vervolgens opeet. Maar daar komen voor zover ik weet geen mieren op af. Kun je een foto maken?

Ruud

zo, 27/08/2006 - 14:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi ruud
bedankt voor je reactie. ik kan het inderdaad gemakkelijk wegkrabben, waarna er aan de scheut zelf niets meer te zien is. het lijkt dus op de schildluis die je beschreef. helaas ben ik nog niet zo bedreven met mijn digitale camera, dus een foto...

Onderwerp gesloten