clematis montana en .....

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 12/03/2010 - 21:38
jeupke

clematis montana en .....

Ik heb een vraag over de clematisinfo-icon in combinatie met een pergola. Hier zijn al veel berichten op dit forum over te vinden, maar heb mijn antwoord nog niet gevonden.

Ik ben van plan om de montana te planten, zodat deze over de pergola kan groeien. Welke klimmer is uitermate geschikt om de boel in de winter groen te houden? Kamperfoelie? En kunnen deze beide langs dezelfde paal omhoog klimmen?

Indien jullie een andere clematis aanbevelen of tips hebben, dan hoor ik dat graag!

Bedankt alvast,

Paul

za, 13/03/2010 - 12:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

clematisinfo-icon Armandii is wintergroen, bloeit in het voorjaar heeft een langwerpig blad, leuk bij de fragiele montana.

za, 13/03/2010 - 14:24
jeupke

Kun je dan 2 clematissen langs 1 paal op laten groeien? Is dat niet teveel?

ma, 15/03/2010 - 19:51
moetje

Clematisinfo-icon Montana is een plant die heel wat meer steun nodig heeft dan een enkele paal. Gezien de enorm snelle groei is deze plant het meest gebaat met een stevige steun zoals een afsluitdraad. De plant is niet wintergroen, oogt zelfs dood in de winter. Maar wat een waterval van prachtige roze, naar vanille ruikende bloemen in de lente!
Kamperfoelie blijft ook niet groen, klimt niet zo gemakkelijk(beetje hulp nodig, maar is in de winter ook niet erg decoratief.
Ik denk dat buiten de aloude Hederainfo-icon je niet veel groenblijvende klimmers zult vinden.

di, 16/03/2010 - 09:42
Hendrik Jan

Je kan zeker twee Clematissen langs een paal laten groeien.
De Clematisinfo-icon montana zal na enkele jaren als een stam langs de paal groeien, met bovenop de pergola het merendeel van de bloemen.
Een Clematis die bloeit na juni, wordt elk jaar in maart gesnoeid en zal dan luchtig groeien en bloeien, ook langs de paal.
Niet combineren met Hederainfo-icon, die verstikt de bloei van de Clematissen.
Als je wilt combineren met een kamperfolie, zou ik niet voor een Clematis montana gaan, maar voor bijv. een C. 'Hagley Hybrid', C. 'Jackmanii', C. 'Perle d'Azur' etc.
Maar een kamperfolie kan niet echt in de velle zon, dan niet doen.
Denk eens aan een combinatie met een klimroos.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag