hulp!! mijn clematis is aan het sterven!

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 29/08/2006 - 19:50
moreena1

hulp!! mijn clematis is aan het sterven!

Ik heb een zeer mooi sterk groiend clematisinfo-icon (niet zeker welke) en hoewel het zeer nat is begint die uit te sterven. Die ziet eruit zoals die niet genough water krijgt. De ziekte is zeer rap aan gekomen en na maar enkel dagen ziet die er echt slecht uit. Er zijn geen uitslag of beestjes. Wat zou dit kunnen zijn en hoe zou ik het kunnen behandelen? Ik gebruik als het mogelijk is liefste bio middelen. Alvast bedankt!

wo, 30/08/2006 - 00:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is het een grootbloemige Clematisinfo-icon? Dan is het vrijwel zeker de verwelkingsziekte. Klop dit maar in: https://tinyurl.com/y3e66enf

Sterkte met de zieke,

Ruud

wo, 30/08/2006 - 20:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb eindlijk mijn plaatje terug gevonden van deze clematisinfo-icon en het is een mont. (montana?) 'Broughton Star' en volgens deze artikel kan die de verwelkings ziekte niet krijgen. Ik heb meer dan 200m draad geplant met een 40 tal clematisen, en nog kamperfoelie en nog wat klimplanten en dit is de enig klim plant die dit doet.

wo, 30/08/2006 - 23:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Broughton Star is inderdaad een montana hybride (op internet vind je wel foto's er van).
Wat het dan is weet ik ook niet. Verwijder in ieder geval de zieke delen en gooi die in de container (nooit zieke delen composteren) om zo besmetting van andere planten te voorkomen. Snoeischaar na gebruik desinfecteren (even door een vlam halen).

Ruud

do, 31/08/2006 - 00:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt! Ik ga nu de snoieschaar ontsmeten. Raar, want die beschrijving van de verwelkings zieket klopt kompleet met wat ik zie, maar ik weet dat die benaming en type clematisinfo-icon juist is, ik heb ze gezien op de interessant website jij mij gegeven heb. Ik ben benieuwd.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag