naam paarse clematis

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 15/05/2006 - 15:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

naam paarse clematis

Al weken loop ik de clematissen ïn mijn tuin "uit de grond te kijken". Vind 't prachtig om te volgen hoe ze de hoogte inschieten.
En ja, 'n week of 2 geleden....knoppen. Ik wist zeker dat 't Mad. le Coultre was, want het leken witte bloemen te worden en deze madame was vorig jaar ook de eerste. Tot mijn grote verbazing bleek de 1e bloem gistermorgen paars te zijn! Ik vrees dat ik 'm vorige jaren gesnoeid heb, terwijl dat juist niet moest. Wie kan mij vertellen hoe hij heet? De plant is 180 cm hoog, de bloem heeft 7 paarse bladeren met een lichte streep, de achterkant is wit, de meeldraden zijn rood/paars en 8 cm. groot. Na googlen dacht ik dat 't the president zou zijn, maar het blad is anders. Ik kan geen foto plaatsen. Moeilijk? Zoveel paarse clematissen bloeien nu nog niet, denk ik?
Vlijtige Lies

wo, 17/05/2006 - 16:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is er niemand die kan vertellen welke clematisinfo-icon het is?
De meeste bloemblaadjes eindigen in een wit puntje en hebben een groene streep op de (witte) achterkant.
vlijtige Lies

wo, 24/05/2006 - 21:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vlijtige lies

Ik ken er twee die paars bloeien ik ken er wel meer maar ik dacht dat een van deze twee het zo kunnen zijn.

Star of india en ville de lion.

Foto van ville de lion

Gr Esem,

naam paarse clematis
do, 25/05/2006 - 00:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hartelijk dank voor het meedenken Esem maar het is niet de ville de Lyon en de star of India is 't ook niet. Die laatste heb ik opgezocht op Clematisinfo-icon on the web. Ze zijn allebei te rood.
Mijn clematis is donkerpaars. Ik denk dat 't toch the President is. Alhoewel ik die deze week in een tuincentrum zag staan met een bloem die net niet helemaal hetzelfde is.
vlijtige Lies

zo, 04/06/2006 - 23:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Clematisinfo-icon 'Blue Ravine' zou ook kunnen kijk eens op de volgende zeer goede site waar je allerlei clematissen met foto kunt zien.
www.esveld.nl ga daan naar > de plantenwinkel> vul dan in het hokje 'zoek ''clematis'in en je krijgt hier oa heel veel paarse clematissen te zien.

naam paarse clematis
ma, 05/06/2006 - 00:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Clematisinfo-icon 'Maria Louise' zou ook nog kunnen als de bloeimaand is aangegeven beginnend met juni kan de blei soms al in mei starten dat had ik zelf ook met een van mijn clematissen. Dus de startmaand van de bloei moet je soms iets ruimer nemen.

naam paarse clematis
ma, 05/06/2006 - 21:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee Brig, Maria Louise is 't niet in ieder geval. Maar de bovenste foto heb je die ergens vandaan gehaald of is 't 'n plaatje van jouw eigen Clematisinfo-icon? Daar lijkt ie veel op. Als hij in jouw tuin staat wil je dan eens kijken of op de achterkant van het paarse blad een witte streep staat?

Onderwerp gesloten