Verwelkingsziekte ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 22/07/2004 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verwelkingsziekte ?

Ik heb vorig jaar een 'madame le coultre'aangeplant en in het najaar nog geschreven dat hij/zij nog zo lang bleef bloeien (november).Nu in het voorjaar keurig kort geknipt,en daar was de clematisinfo-icon weer met prachtige grote bloemen tot eind juni.In 3weken tijd totaal verdord.Hoe kan dit ? Voeten staan in de schaduw (tussen lage bamboeplanten 0,5 meter hoog) .Water genoeg de laatste weken.Wij snappen er niets van,en vinden dit heel jammer.

vr, 23/07/2004 - 23:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uw clematisinfo-icon is aangetast door een bodemschimmel.
Ik heb met succes de volgende methode toegepast(gekregen van een engelse kweker)
Haal de plant in begin aug. met een grote kluit uit de grond en dompel het geheel in een schimmeldodende vloeistof.Inclusief blad.
Het plantgat van nieuwe aarde voorzien en begieten met het schimmeldodende middel.Daarna de clematis terugplanten en 1x in de week met een schimmeldodend middel begieten.
Het verdiend aanbeveling af en toe een andere schimmelbestrijder te gebruiken.
Zelf gebruik ik sinds een aantal jaren Delan wat eigenlijk voor rozen bestemd is.
Als de clematis nog groeikracht heeft,is dit 'n methode.
Veel succes.

zo, 25/07/2004 - 14:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verwelkingsziekte is een groot probleem oftewel niet te verhelpen! 'Madam le Coultre' is hier berucht voor. In de afgelopen bijeenkomst van de Internationale clematisvereniging was een van de onderwerpen verwelkingsziekte en het bleek dat er weinig aan te doen is. Het beste is om de clematisinfo-icon op een juiste plaats te zetten, voldoende vochtig te houden, dus geen dakpan of iets onzinnigs te plaatsen bij de voet, en voldoende voeding. Het kan soms wel 3 tot 5 jaar duren voordat dit over is.
Beter is om de kleinbloemigen te plaatsen omdat deze niet gevoelig voor verwelkingsziekte zijn. Bij de viticella's zijn er genoeg die heel rijk bloeien en ook erg kleurrijk zijn.
In Uw geval zijn er ook andere zeer fraaie witte b.v. 'Huldine', 'Roko Kolla' etc die geen last hebben van de verwelkingsziekte.

do, 29/07/2004 - 03:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie antwoorden,ik ga volgend voorjaar een andere clematisinfo-icon aanplanten.

wo, 30/03/2005 - 20:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Viticella aangeplant,maar toch ook de andere laten zitten (loopt weer uit). Het is toch niet besmettelijk hoop ik die verwelkings ziekte ? De viti's zijn daar niet gevoelig voor,lees ik van Ton.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag