ananas

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 06/01/2022 - 17:54
david d

ananas

Hallo , ik ben nieuw hier maar wou toch even een foto plaatsen van mijn ananasplant, ik ben al jaren bezig om grotere vruchten te kweken en het is uiteindelijk gelukt om eens een exemplaar te kweken die even groot is als een exemplaar uit de winkel. nu nog wachten tot hij rijp word.

jaren geleden begonnen met de kroon van een vrucht , daarna scheuten van de oude plant en dit is geloof ik de 5 de generatie.

blij jullie te leren kennen 

mvg

do, 06/01/2022 - 20:54
GreenConnection

Ziet er goed uit, David! 

vr, 07/01/2022 - 16:22
david d

dank u, blij dat het eindelijk eens gelukt is.

aangenaam u te leren kennen greenconnection, ik zie op het forum dat u al veel mensen hebt geholpen met hun vragen .

ik hoop in de toekomst ook advies te krijgen op mijn vragen.

mvg David

di, 11/01/2022 - 09:26
Azur

Welkom en mooie plant, dat is een compliment waard. Kan je iets vertellen over de kweekomstandigheden?

di, 11/01/2022 - 18:04
david d

dank u voor het compliment Azur

ik denk dat het al 10 jaar geleden is dat ik begonnen ben met de kroon van een ananas uit de winkel , het heeft wel 3 jaar geduurd tegen dat ik deze in bloei heb gekregen en de vrucht was zo groot als een tennisbal.de volgende generaties van scheuten van de moederplant begonnen al te bloeien na een goed jaar groeien .

bij mij staan deze planten altijd in de veranda het gehele jaar door (temperatuur  tussen 6° en 40 ° c ) maar deze exemplaren begonnen pas te bloeien in juli en oktober (foto) dus heb ik ze verplaatst naar een warmere locatie in huis bij 20 °c en met een groeilicht die 6 uur brand . ik heb ook de indruk dat de vruchten groter worden als ze niet overdreven worden bemest.

mvg

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag