Help! Zamioculcas: nieuw blad is bruin/geel

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 05/01/2022 - 16:36
Margootjes

Help! Zamioculcas: nieuw blad is bruin/geel

Ik was erg blij toen ik zag dat mijn zamioculcas weer nieuwe stengels kreeg. Maar helaas zie ik nu dat het nieuwe blad geel is en de topjes zelfs bruin. Ik heb het gecheckt op trips en ander ongedierte, maar kan er geen ontdekken, verder ziet de plant er gezond uit.

Geen idee wat de oorzaak kan zijn, stond wel op een vrij donkere plek en heb 'm nu wat dichterbij het raam gezet (nadat ik de gele blaadjes ontdekte), staat nu 2 meter van een raam op zuid/westen. 

Geef 'm niet veel water, het is winter dus eens in de zes weken denk ik, sproei wel 1 a 2 keer in de week een beetje, meer om het stofvrij te houden want de luchtvochtigheid is prima hier (variërend tussen de 40 en 60). 

Hoop voldoende informatie om te beoordelen wat er aan de hand is ;)

En zo niet dan hoor ik het ook graag.

Groetjes!

1
2
3
za, 08/01/2022 - 19:16
GreenConnection

De oorzaak lijkt me de donkere standplaats. Vooral in de winter is het licht dan minimaal en dan vormt zo'n plant ook nog een nieuw blad. Hopelijk gaat het vanaf nu beter met meer licht.

zo, 09/01/2022 - 12:52
Margootjes

Dank voor je reactie! 
Nog even afwachten dus, maar super fijn om te weten dat het waarschijnlijk daar aan heeft gelegen ☺️

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag