bananenplant met wolluis

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 19/11/2009 - 12:23
banaan

bananenplant met wolluis

Hallo!

Ik heb een bananenplant van ongeveer 1,5 meter. Deze staat in de woonkamer voor het raam. Vorige week heb ik de plant verpot, in een grotere pot en nieuwe potgrond en voeding. De plant zag je gewoon opknappen. De grond was hard en droog.
Ik heb al wel een tijdje dat er een witte waas vooral op de achterkant van de bladeren zat. Van de week zag ik ook allemaal witte mini bolletjes op een aantal bladeren zitten. Ik heb de plant behandeld voor wolluis. (water met een klein beetje korrels tegen het bestrijden van wolluis van het merk Bayer Garden) Ik heb de plant goed besproeid.
Ik weet nu niet zo goed wat ik moet doen. Ik zie geen bolletjes meer maar op de bladeren achterkant op stengels zit wel een witte waas. Hoort dit bij de plant? Enne hoe kan ik de plant nu het beste behandelen. De bladeren gewoon weer besproeien met water? na 3 dagen? Of langer laten intrekken? En zo'n witte waas op veel plekken is dat een probleem of hoort dat bij de plant? De plant ziet er verder aardig mooi uit, alleen zie je nog de druppels op de bladeren zitten van de besproeiing van de wolluis.

Ik hoop wat van jullie te horen!

za, 21/11/2009 - 00:31
peleroly

Vermoedelijk gaat het hier om de natuurlijke poederlaag die diverse banaanvarieteiten aanmaken op stam en onderkant van het blad. Het betreft hier effectief een soort poeder dat aan je vinger blijft hangen wanneer je er over wrijft. Met een foto zou het natuurlijk eenvoudiger te beoordelen zijn...
Wolluis zijn witte, pluizige propjes die in een beginstadia ook met de vingernagel te verwijderen zijn maar als je de plant reeds hebt behandeld met een insecticide en de propjes weg zijn, zal het probleem wel opgelost zijn.
Peter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag