bismarkia nobilis

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 16/08/2012 - 01:35
musaacer

bismarkia nobilis

hallo iedereen

heb vandaag een nieuwe aanwinst gedaan , ik heb een bismarckia nobilis gekocht van ongeveer 1.50m à 1.80m hoog. pracht van een plant.

nu is mijn vraag wie heeft ook zo'n palm en wat doe je er mee in de winter?
ik zou hem het liefst kunnen overwinteren want het is nogal een prijzige palmsoort.

foto volgt.

alvast bedankt

gr

do, 16/08/2012 - 02:15
GreenConnection

Eerst een dure palm kopen en je dan pas afvragen, wat je er in de winter mee moet doen? Beetje vreemde volgorde.
Zie:
https://tinyurl.com/yyu3rhcn

do, 16/08/2012 - 13:32
jeremaine

In Thailand zie je ze met regelmaat als aanplant langs wegen, maar natuurlijk ook in de met name grotere tuinen, geweldig mooie palm. Ik zou wensen dat deze winterhard was, maar helaas dat gaat niet op. Succes met die mooie palm.

do, 16/08/2012 - 15:26
D_SDennis

Ik wil niet negatief doen, maar dit is een erg lastige palm in NL. Ik heb er al drie jaar een. De bladeren die je nu op de plant ziet, zijn waarschijnlijk niet in NL gevormd en zullen snel lelijker worden. De nieuwe bladeren zullen kleiner zijn en je zult er een eeuwigheid op moeten wachten. Ik heb er hooguit drie per jaar nu. Maar de plant is altijd paarsblauw van kleur omdat het nooit warm genoeg is hier. ZOrg dat je m boven de tien graden houdt en overwinter m zeker binnen, op de meest zonnige plek die je hebt. overwinter je m kouder, al is het maar even, dan rottne je wortels weg en ben je een jaar groei kwijt.

Zon, warmte en veel vocht bij die warmte is de neige manier om de palm een beetje toonbaar te houden.

vr, 17/08/2012 - 03:03
Draco

Ik heb een vergelijkbare ervaring als Dennis met deze soort. Het eerste exemplaar floreerde meerdere jaren als kamer/serrepalm onder een dakvenster. De palm werd uiteindelijk minder aantrekkelijk door de beperkte lichtintensiteit binnenshuis met langere bladstelen tot gevolg en tenslotte een infectie met rode spint.
Daarna het ik nog een paar maal Bismarkia als kuipplant geprobeerd, maar de overwintering in de koude kas bij een minimum van ± 10 °C mislukte steeds door de genoemde wortelrot danwel voetrot.

zo, 19/08/2012 - 21:42
KRISTOFD

Veel succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag