Bismarkia nobilis silver

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 23/02/2006 - 15:27
texeltje

Bismarkia nobilis silver

Hallo
Wie kan mij iets vertellen over deze schitterende palm.
Ik heb er 3 staan, een wortel van 30 cm waar nu langzaam een blaadje lijkt te verschijnen. Is het een snelle groeier als ie eenmaal bovengronds verschijnt? Wie heeft ervaring met deze palm buiten op terras?
groetjes

vr, 24/02/2006 - 15:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Texeltje
Als je verwacht dat de palm Bismarkia nobilis silver er met een jaar of vier er al groot uit ziet dan moet ik je teleur stellen, deze palm groeid erg traag.
Ander half jaar geleden heb ik hier ook zaden van gezaaid en vroeg me al af of ze na een half jaar nog niet een keer boven moesten komen, pas drie maanden later kwamen ze boven en ik heb ze toen gelijk in een diepe pot gedaan om dat ze nog al een lange wortel pen hebben tot wel 30cm.
De op de foto staande bismarkia is nu bijna twee jaar oud en het is beslist de moeite waart om deze palm te hebben en als je dan ook nog tijd van leven hebt kun je ook nog van de palm genieten als hij zijn grote bladeren vertoond.
Zomers staat deze palm gewoon buiten in de volle zon, maar pas op de aarde mag niet te nat blijven, het liefst tussen de giet beurten iets in laten drogen.
P.S. als je overweegt om een grote palm hier van te kopen dat hoop ik dat je veel geld tot je beschikking hebt, een zaailing met drie sprietjes kost al snel 20€ en dat is ook voor mij de reden geweest dat ik van deze palm zaden heb gekocht.

Bismarkia nobilis silver
vr, 24/02/2006 - 21:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi
Was er al bang voor, ik heb ze al een jaar in een pot staan, ik dacht dat ze dood gegaan waren maar toen ik de potten omkeerden zag ik die enorme wortel en 1 begon er een blad aan te maken, dus ik had weer wat hoop. Ik vind het echt een hele bijzondere verschijning, tja nog even geduld dus.....bedankt voor de info

zo, 26/02/2006 - 16:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
de bismarckia op bijgevoegde foto is in de lente van verleden jaar gezaaid; na enkele weken was er al groei te merken, en hij heeft verleden jaar nog een tweede blad gevormd. Veel succes,
groeten
Paul
ps: ik denk dat veel afhangt van de versheid van de zaden, maar daar heb je meestal geen zicht op en moet men een beetje geluk hebben

Bismarkia nobilis silver
ma, 27/02/2006 - 07:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Paul

Hij ziet er van jou beter uit dan die van mij, terwijl die van mij bijna twee is zou je ook iets meer palm verwachten.

Hou heb jij de verzorging geregeld!

ma, 27/02/2006 - 12:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Arjan,
Het plantje heeft tot nu steeds in de serre gestaan, in de winter minimum 6° à 8°, maar in een bak met bodemverwarming van minimum 14°. Om de veertien dagen een beetje palmvoeding gegeven; geplant in een mengeling van potgrond, zand, gemalen lavasteen en houtschors (mengeling die ik ook gebruik voor cycads). Bijgevoegd een foto van zijn huidige standplaats, en ook nog een foto van 03/06/2005. In het vroege voorjaar 2005 gezaaid.
groeten,
Paul

Bismarkia nobilis silver
ma, 27/02/2006 - 12:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

38506

Bismarkia nobilis silver
di, 28/02/2006 - 20:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

paul

Bedank voor je uitleg, ik hoop dat die het dit jaar beter gaat doen.

do, 02/03/2006 - 12:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Het is een enorm geduldklusje dus....nou ja van de zomer maar op mijn warme terras zetten en dan eens kijken hoe het gaat, uiteindelijk zal het wachten worden beloond denk ik dan maar.
Bedankt voor de reacties.
groetjes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag