geranium

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 23/02/2006 - 17:07
jaap van der veen

geranium

Ik heb 5 dagen geleden geraniuminfo-icon zaad in een kweekkastje gezaaid
Nu zijn is het zaad ontkiemt maar de stengels zijn veel te lang,ik heb dit in de kamer staan. ben ook in het bezit van een hobbykas is het misschien te warm in de kamer. Of moet ik het gaan zaaien in de hobby kas. Wie kan mij advies geven

vr, 24/02/2006 - 12:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, het is waar dat we in het voorjaar allemaal de kriebel krijgen, maar laten we eerlijk zijn, het is pas februari hoor.
Dat je een hobbykas hebt is natuurlijk een uitkomst. Daar is de temperatuur beter en vooral het licht, want nu heb je van die uitgegroeide sliertjes waar je niets aan hebt. Ik zou het nog een keer doen, maar dan liever eind maart - april en dan in het kasje.

zo, 26/02/2006 - 15:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

misschien krijgen ze te weinig lich geraniums zijn goed voor te zaaien in februari. voorig jaar geen problemen gehad tempratuur met rond de 20 granden zijn

zo, 26/02/2006 - 16:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
uw kiemlingen hebben waarschijnlijk veel te weinig licht, daarom dat lange stengeltje. Persoonlijk zou ik ze onmiddelijk verspenen, de kiemblaadjes tot tegen de grond, en op een zeer lichte plaats zetten.
Bijgevoegd een foto van mijn jonge planten, gezaaid in augustus verleden jaar. Links een gewone plant, in het midden een plant die eind november getopt werd, en rechts een plant die in januari getopt is.
groeten,
Paul
ps: de planten staan nog altijd in een licht verwarmde serre (+/- 6° à 8°C)

geranium
zo, 26/02/2006 - 17:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jaap zou het niet kunnen zijn dat wat je zegt niet iets anders is dan je Pelargoniuminfo-icon ,want zo noemd de plant ,er bestaat nog al wat verwarring rond pelargonium en Geraniuminfo-icon want geranium is de vaste plant die ook ooievaarsbek wordt genoemd.
Maar de kiemtijd van pelargonium is 1 tot3 weken en je spreekt hier al van Lange iele stengels na 5 dagen en dat vind ik raar.
Zou het evntueel geen onkruid kunnen zijn dat is ontkiemd?
Maar als het toch je zaden zouden zijn die ontkiemt zijn ,dan kan je ze inderdaad verspenen en ze dan terug planten tot bijna aan de kiemblaadjes zoals hier voor al is vermeld.
GR E.

zo, 26/02/2006 - 23:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,
op het pakje zaad (Thompson & Morgan) staat kiemtijd vermeld van 3 tot 21 dagen. De eerste zaden bij mij waren na drie dagen gekiemd (stonden toen wel warm en helder in de serre). Dus als het kweekkastje op een warme plaats staat is het verhaal perfect mogelijk.
groeten,
Paul

Onderwerp gesloten