Bloeiende (bijna) Trachycarpus

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 21/04/2009 - 20:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bloeiende (bijna) Trachycarpus

Hierbij een foto van de bijna bloeiende Trachcarpus, wel 3 bloemen!

Bloeiende (bijna) Trachycarpus
di, 21/04/2009 - 22:48
lily-anne

ik heb ook voor het eerst een bloeiende trachycarpus fortuneï ( wel 11 kolven ) ben er wel trots op maar maak me toch zorgen ( zie ander topic over schimmel of rotte bloemen )
groetjes
Lily-Anne

di, 21/04/2009 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb net nog even gekeken, het zijn aparte dingen, wat mij het meest verbaasd is met voor power deze bloemen groeien, 2 weken geleden zag je ze amper.
Het zal ook wel met het weer te maken hebben, maar toch.

Kan ik ook zeggen als deze palmen bloeien zijn ze kerngezond?

wo, 22/04/2009 - 00:02
kristof p

Ruud,

ze zijn niet perse kerngezond omdat ze bloeien. soms bloeien planten uit stress en dat noem ik niet bepaald gezond.

gr
Kristof

wo, 22/04/2009 - 01:51
Frankko123

Hier heb je een goed punt Kristof. Ik ga verhuizen en woon tijdelijk (wegenens nieuwbouw) in een huurappartement. Ik heb mijn 2-stammige trachycarpus (70cm en 160cm stam) eind okt. '08 uitgegraven en in pot gezet. Tot mijn grote verbazing zijn beiden in bloei en de kleine heeft nooit eerder gebloeid en de grote voor het laatst in 2006. Ik vermoed dat dit stress is want helemaal happy kan de plant de uitgraving niet gevonden hebben denk ik. Ik heb wel het geluk dat de grote een mannelijk en de kleine een vrouwelijk exemplaar is dus hij gaat in de toekomst zaden geven.

Wat is nu wijsheid? Bloemen afsnoeien of gewoon laten gaan? Plant gaat begin augustus weer de volle grond in trouwens,.

wo, 22/04/2009 - 09:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als me Trachy maar geen groeistilstand krijgt!, Maar ik vind het wel schitterend deze bloemen.

grt

wo, 22/04/2009 - 18:18
palmfanatico

Ik heb hetzelfde meegemaakt, vorig jaar verpotte ik mijn 4 stammige trachycarpus Fortunei, en begon vlak erna te bloeien,(in mei ongeveer helaas waren de bloemen vrijwel meteen beschimmeld) terwijl hij bijna geen nieuwe bladeren had gemaakt de hele zomer, misschien maar 1 blad plus een nieuwe speer. dit jaar is hij beetje bijgekomen en begint mooie grote bladeren te vormen, nu nog bezig met de eerste ervan, met veel nieuwe speren die langzaam opengaan. alleen van bloemen is er nixx te zien, hoewel ze vorig jaar ook vrij laat waren weet ik niet of dat nu ook het geval wordt. wat kan trouwens het verschil veroorzaken in bloeitijd? veel staan al in bloei lees ik hier, maar die van mij nog helemaal geen teken van knoppen of punten. (wat kan ik trouwens doen tegen het schimmelen van de bloemen? gewoon anti schimmel van bayer eropspuiten? en is het een gevaar voor de plant zelf als de bloemen schimmelen?of wijst het op een zwakke of zieke boom?)

wo, 22/04/2009 - 18:25
koertje

Volgens mij bloeien trachy's van nature gewoon elk voorjaar hoor, net zoals zeer veel planten. De mijne in ieder geval wel en die staat al 14 jaar in de volle grond en staat er zeer relaxed bij, nog nooit één jaar bloei overgeslagen. Heb wel eens stress-bloei gehad bij yuccainfo-icon thompsoniana en een agave, maar ja die kwamen dat zelfde jaar nog uit de hete kas. Ze beginnen volgens mij gewoonlijk te bloeien als ze een stammetje hebben van pakweg 50 a 60 cm, zoiets. Misschien dat door, ik noem maar wat, koude of natte winters er geen bloei plaats vind bij sommige maar normaal gesproken moeten ze gewoon ieder voorjaar bloeien.

@lily-anne: 11 kolven, WAUW! Heb er wel eens 9 gehad, vorig jaar maar 4 en nu 7, wisselend dus..

wo, 22/04/2009 - 18:49
jeremaine

Ook bij mij dit jaar nog geen teken van bloemen, vorig jaar waren ze er bij mij in mei/juni, maar dit jaar nog niets, maar ach, ben al lang blij dat mijn Trachycarpus redelijk ongeschonden de winter door gekomen is.

wo, 22/04/2009 - 20:37
lily-anne

Ik weet niet of 11 kolven speciaal is of niet - het is de eerste keer dat hij of zij bloeit - wel spannend nu om te zien of het een mannetje of een vrouwtje is
groetjes
Lily-Anne

Onderwerp gesloten