Cordyline australis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/04/2008 - 08:04
edwardkarin

Cordyline australis

Per 08-03, Ik heb dus een cordyline australis met een stam van ruim 100 cm. een deel van die stam van de 60 cm. tot 80 cm.(dus een stuk van 20 cm.) is zacht geworden en zelfs al een keer geknakt.
Ik heb de stam met de kroon opgebonden aan een stok en alles ziet er weer goed uit.
Nu kon ik een paar dagen terug de nieuwe bladeren eruit trekken(middelste 5 bladeren), maar vele bladeren zitten er nog aan en zijn mooi groen(de oudere buitenste), zoals het er nu bij staat ziet het er aardig uit, maar de vraag is zal er nog iets gaan gebeuren?

Wat is wijsheid, de stam afzagen tot die 60 cm. hoogte en hopen op zijuitlopers of alles zo laten, ik denk toch dat de kroon gaat sterven?

Per 10-04, Maar nu blijkt het zachte deel van de stam toch te verdrogen, en de reeds aanwezige bladeren niet zomaar uit het groeipunt te trekken, wel heb ik er al eerder een stuk of 5 uit het groeipunt kunnen trekken, maar als de kop dood zou moeten zijn door de knak, dan moet alles toch bruin gaan worden?

Ik geloof er nog in, wie nog meer?

gr. Edward

vr, 11/04/2008 - 18:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zit kennelijk nog zoveel kracht en voeding in het overgebleven stuk stam, dat het blad nog wel even groen blijft. Helaas, schijn bedriegt.

ma, 14/04/2008 - 01:35
edwardkarin

Hoi greenconnection, ik zie toch de bladeren aan de uiteinden bruiner worden, dus inderdaad het is over en uit.

Wat is nu toch de beste stap, afzagen waar het deel van de stam zachter is, dus een goede harde stam overhouden?

Krijgt ie nog zijuitlopers bovenaan de stam, zoals de yuccainfo-icon elephantipes word gekweekt, en diverse tropische dracaena soorten.
Het is toch ook familie van agavaceae?

gr. Edward

ma, 14/04/2008 - 08:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Afzagen lijkt me het beste tot waar het weer stevig wordt. Cordyline kan weer uitlopen, maar maakt vooral scheuten vanuit de wortelhals, zelden aan de stam.

Onderwerp gesloten