De ananaspalm

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/04/2007 - 15:52
zjuulke

De ananaspalm

De ananaspalm...

De foto van de ananaspalm...
Is deze winterhard? Mag deze in volle zon?

De ananaspalm
zo, 01/04/2007 - 16:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je hiermee een palmvaren of rouwpalm Cycas recurvata bedoelt: die is niet winterhard en wil graag in de zomer in de halfschaduw.

ma, 02/04/2007 - 12:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is de 'cycas revoluta' kan temp. tot -5 graden in droge omstandigheden verdragen, maar dan kan het blad wel deels bruin verkleuren.
Kan prima buiten staan niet in de volle zon, ik heb zelf een exemplaar de hele winter buiten staan, vanaf het najaar gekocht in een kuip gezet, en die heeft glansrijk de winter overleeft, maar we hebben ook geen winter gehad immers.

Op zich is het een makkelijke kuipplant.

ma, 02/04/2007 - 14:07
dreas

Hallo,

Ja mee eens maar denk dat ie nog wel wat meer kan hebben mits die droog blijft.
Heb er ook een en staat al 2 jaar in de volle grond en pal voor een zuid muur dus gewoon in volle zon.Je moet ze natuur lijk wel even laten wennen aan de zon!

Gr. Andre

ma, 02/04/2007 - 18:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met een paar zachte winters maak je een plant niet winterhard. Er komt heus nog wel eens -10 en dan gaat het fout.

di, 03/04/2007 - 02:11
ed ressiv

Jammer maar helaas moet ik green connections gelijk geven.
Als het - 10 gaat worden en ik denk al eerder, zeker in combinatie met vocht zit je echt in de problemen.
Ikzelf loop ook al enige tijd rond met de gedachte deze Chicas revolutas moet de volle grond in, maar de realiteit is - 10 zal echt nog wel voorkomen, tja en dan verspeel je de plant wel, toch zonde.
Maar niet getreurd, als je alle voorzorgen treft met inpakken en lichtslang en dan echt serieus werkt , zijn er mogelijkheden.

Maar of ik dit zelf zou willen ? ik moet er nog echt over denken.
Wellicht dat ik de gok waag met een kleiner exemplaar, dan doet het verlies niet zo'n pijn, eigenlijk niet eerlijk tegenover de plant, maar soms probeer je wat.
groeten
\hans

di, 03/04/2007 - 02:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan een lang verhaal kort maken, de cycas rev. kan niet in de volle grond, je komt een keer aan de beurt in een winter en dan is het over en uit met deze plant.
Een winter als die we hadden kan alles overleven maar dat is erg uitzonderlijk, en kou zijn we telkens ternauwernood ontsprongen.

Wat maakt het ook uit, als kuipplant is ie toch ook mooi in je tuin, je kan deze plant net zolang laten staan als je wilt, wordt het te koud dan haal je hem binnen, niet alles hoeft toch in de volle grond?

Tot -5 graden en droog, kan ie wel hebben maar niet te lang, overdag boven het vriespunt en s'nachts eronder dat kan wel, maar voor een paar dagen hoogstens.
Grotere exemplaren kunnen meer kou hebben.

gr. Edward

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag