Ensete ventricosum ontkiemt niet

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 20/01/2011 - 12:39
DaniR6

Ensete ventricosum ontkiemt niet

Ik heb bananenzaden meegenomen van Madeira en van de 8 zaden is er nog maar een ontkiemt. De andere zaden staan nu zo`n 4 maanden en nog niets ontkiemt. Aangezien ik te nieuwsgierig ben heb ik een van de zaden opgeofferd voor onderzoek. Ik heb deze uit de kweekpot gehaald en bekeken. Nu zag ik er niet veel aan maar na het openmaken van het zaad kwam er allemaal witte drap uit leek wel een oester ;) Nu mijn vraag; betekend dit dat het zaad nu gewoon verrot is? Anders heeft het wachten op ontkieming van de andere zaden ook geen zin.

Ook wacht ik net zo lang op het ontkiemen van de Strelitzia.
De potjes staan op de verwarming met een redelijk constante temperatuur en uiteraard afgedekt om niet uit te drogen.

vr, 21/01/2011 - 23:02
DaniR6

Wie ohhh wieeeee?

za, 22/01/2011 - 00:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

na 4 maanden is de hoop op succes wel verloren. Gelukkig heb je er nog 1, die wel kiemde.

za, 22/01/2011 - 15:03
D_SDennis

Ik heb deze ook vaker gezaaid. Maar de kwaliteit van zaden die je uit zo'n toeristenwinkel meeneemt, laat nog wel eens te wensen over. Misschein ligt het daaraan? Ook boven de verwarming lijkt me iets te warm. De truuk is zo rond de 25-28 graden. ik zaaide ze altijd in een bakje wat ik met deksel op de cv ketel zet. Daar is het constant die temperatuur. Vaak al na twee of drie weken een ontkiekmde pit, maar soms ook pas na een half jaar. Maar als het allemaal snot is kun je het wel vergeten

di, 01/02/2011 - 15:22
tuinprins

Als de grond waarin je ze gezaaid hebt te nat is kunnen zaden gemakkelijk rotten, vooral in combinatie met een hoge temperatuur. Voldoende scherp zand door de zaaigrond is daarom raadzaam.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag