grasveld ophogen.......

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/07/2007 - 13:31
palmgek

grasveld ophogen.......

Vandaag en gisteren heb ik alvast de voorbereidingen getroffen. De rechter border leeggehaald en de afzettingspaaltjes verwijderd. Maandagochtend komt een vrachtwagen 2 kub grond afleveren welke ik wil gaan verspreiden over het grasveld zodat het geheel gemmiddeld zon 10 cm hoger komt te liggen ietsje aflopend naar de zijkanten van het gras (bol dus). Daarover opnieuw een verse laag graszoden.
Mijn vraag; Kan ik de grond gewoon bovenop mn bestaande gras aanbrengen, wat natuurlijk het gemakkelijkst is, of moet ik de grasmat eerst omspitten voordat ik de grond aanbreng

za, 07/07/2007 - 14:31
jim

Gras dat 3/4 weken geen lucht gezien heeft is zwart. De wortels blijven nog een laagje wirwar van draadjes, maar dat verdwijnt ook met de tijd (voedsel voor de bodem).
Waar ik mij wel vragen bij stel is wat doet nu 10 cm hogere grond ? 't water blijft van boven komen en moet omlaag door de grond. Of wortels nu op 1,00m zitten of 1,10m zitten, wat maakt dat uit ? 't Is net als met dat drainagemateriaal (steengruis, zand,...). Je legt een laag op 60/80cm, maar wanneer de wortels erdoorheen groeien, of ze groeien uit het drainagevlak (1 m2 ?) zitten ze ook weer in natte grond. Probleem is eerder de streek waar je woont dan die enkele aren waar je tuintje ligt. Denk dat het veel beter is van ergens in je tuin een berm of zo aan te leggen die meteen 0,80m hoger ligt. Dat kan een beetje verschil maken. Dus ineens maar 4-5 kubiek laten aanvoeren. Dat beetje meer grond zal wel de kost niet zijn.

(da's mijn gedacht maar)

za, 07/07/2007 - 14:36
George

Als je tuin nu gans onder water kwam te staan, dan zou ik geen 2 kuub laten komen maar direct veel meer. Het is niet omdat je het water niet meer ziet dat de bodem niet volledig verzadigd is.

Dus spit de plek waar je je palmen gaat zetten goed om, verwijder het gras, anders gaat dit rotten ondergronds...

Ik zou zeker gaan voor een halve meter hoger...

za, 07/07/2007 - 17:39
palmgek

Het gaat over een grasveldje van 20 vierkante meter dat momenteel het diepste punt is van me tuin. Echter staan hier dus ook 2 van me palmpjes. Deze stonden dus net niet met hun stammetjes in de plas met water die zich op het laagste punt in het gras verzameld had. Ik wil het nu iets bolvormig maken, dus iets af laten lopen, aan de grond kan ik niets veranderen maar ik kan er wel voor zorgen dat me grasveld hoger komt waardoor het water zich niet hier maar aan de voet van me ligusterhaag zal verzamelen. Deze is erg groot en breed dus zal het water met gemak opslurpen. Op het diepste punt zal dus een laag van ongeveer 25 cm opgehoogd moeten worden en op hogere gedeeltes misschien maar 5cm. Vandaar dat ik zeg gemiddeld 10 a 15 cm. Een verzadigde grond heeft bijna iedereen wel eens maar dat er ook een plas gedurende 1 dag blijft staan is vlgs mij in de winter funest voor me palmpjes. Bedankt voor jullie tips, voor de zekerheid zal ik de bestaande grasmat nog wat omspitten.

Groeten, Richard

ma, 09/07/2007 - 00:43
ed ressiv

misschien een idee om de palmen in een soort putring te zetten, hoogte ingraven naar wens, dan kun je wel voor dreinage zorgen omdat de palm boven de grond staat en nooit kan verdrinken.
De rest van de tuin dan hierop aanpassen met rotsen en cactussen op de helling naar bovenkant putring, heb je geen putring dat een overmaat riool buis die je aan een kant inkort, die gaat toch de grond in.
misschien is dit wel wwar je naar zoekt, hier moet je wel iets rigoreuzer te werk gaan.
Groetjes
Hans

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag