kiemlingen CHAMAEROPS HUMILIS CERIFERA en washinto

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 09/11/2006 - 10:23
saw

kiemlingen CHAMAEROPS HUMILIS CERIFERA en washinto

hallo ik heb kiemlingen van de washintonia robusta en een CHAMAEROPS HUMILIS CERIFERA deze staan in mijn tuinhuis zouden deze bevriezen moest het onder nul gaan in mijn tuin huis . heeft er iemand raad mo deze best te overwinteren. hartelijk dank

do, 09/11/2006 - 14:37
texeltje

als het zo net rond de nul graden is, is het prima voor deze palmzaailingen....ze kunnen wel wat hebben hoor....maar je kunt ze ook gewoon zo in een ruimte zetten waar het ong 10-15 graden is...
komt niet zo heel krap bij....bij hogere temperaturen slaat wel eerder de luis en spint toe....en ik vindt altijd wel belangrijk dat ze toch in iedergeval licht hebben.

do, 09/11/2006 - 18:02
George

Droog kunnen deze planten best wat vorst hebben. Als het al in je tuinhuis vriest, zal het niet heel veel zijn denk ik. Ze staan al beschut van wind en regen, dat is al genoeg.

Als het in je tuinhuis even koud wordt als buiten, zet je ze best binnen: licht en koel.

vr, 10/11/2006 - 12:46
R.E.M.

Ik heb ook een Cham. Hum. Cerifera gekocht, deze stond binnen een half jaar in een kas... rond de 20 graden dus. (hij is een kleine meter)

Nu heb ik 'm 2 weken buiten staan, ook met wat lichte vorst al, maar zie geen effect in negatieve zin op de plant.

Als het in het weekend en daarna hard gaat waaien en veel regent, kan ik 'm dan niet beter naar binnen gaan halen? Ik zou 'm graag in de kamer willen neerzetten, daar is het altijd 19 graden. Is dat onverstandig, of kan het wel?

En: laatste vraag: welk effect heeft het op een een cerifera als hij 5 tot 6 maanden binnen staan en daarna weet naar buiten gaat? Kan hij dat hebben?

vr, 10/11/2006 - 14:28
texeltje

Cham.hum.cerifera is een uitstekende palm om ook buiten te laten overwinteren....iets wat ie niet direct nodig heeft zijn hoge temperaturen swinters......als je hem binnen wilt halen is het zelfs beter om hem in de winter koel en droog weg te zetten......maar het blijkt een goede palm voor in de volle grond......k weet alleen niet of deze palm ook vochtbestendig is in combinatie met kou.
als je hem warm laat overwinteren is de kans op spint en luis
groot...maar begrijp dat je hem in een pot hebt? Dan kun je hem toch binnen zetten als hij er veel regen op geeft?
het na 5 a 6 maanden naar buiten halen is volgens mij geen enkel probleem.

Onderwerp gesloten