Koude winter slechte zomer pfff..

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/07/2012 - 02:50
edwardkarin

Koude winter slechte zomer pfff..

Koudste zomer in 25 jaar in de maak

AMSTERDAM - De gemiddelde temperatuur deze zomer koerst af op een dieptepunt. Met 15,7 graden is de maximumtemperatuur halverwege de zomermaanden het laagst in 25 jaar.

Het weer wordt vanaf zondag wat minder wisselvallig, maar er gloort nog geen hoop aan het einde van de horizon, meldt Weerplaza vrijdag.

Met nog anderhalve maand te gaan tot het einde van de meteorologische zomer is het nu gemiddeld de koudste zomer sinds 1987. Een periode met warmer weer blijft mogelijk, maar echt zomerweer komt er niet op korte termijn.

Vanaf zondag komt er wat meer zon en hebben buien niet meer de overhand. Ook stijgt de temperatuur tot rond de 23 of 24 graden in het binnenland en 20 graden aan de kust. Dat is normaal voor deze tijd van het jaar.

Regen

De zomer verloopt niet alleen koel, maar ook nat. In juni viel er gemiddeld al 94 millimeter regen terwijl 68 normaal is.

Nu juli bijna halverwege is, zijn er diverse plaatsen in Zeeland en het westen van Noord-Brabant die meer regen hebben gekregen dan normaal in de hele maand. In het oosten en noordwesten van Nederland is juist minder dan normaal gevallen.

Door: Novum

za, 14/07/2012 - 03:45
Draco

Zal wel weer koren op de molen zijn van Charlie en Geert, die het liefst naar 140 kpu willen. Ik heb er weinig last van, mijn (boom)varens groeien naar de hemel en warmteminnende palmen heb ik alvast in de kas gezet.

za, 14/07/2012 - 11:19
D_SDennis

Ik ben er ook niet blij mee, maar dat heeft meer te maken met mijn behoefte aan zwoele zomeravonden. De planten groeien allemaal prima. Zelfs zonneliefhebbers als oleander en bougainvillea bloeien als nooit tevoren. Alle trachycarpussen zijn helemaal gek met dit weer en groeien ook echt stevig door. Butia gaat wat langzaam en ook echte warmteminnaars als trithrinax en Bismarckia gaan langzaam. Maar musa's gaan als de neten en de basjoo is inmiddels bijna 5 m hoog en zo hoog is ie nog niet geweest in mijn tuin. Phoenix r groeit ook snel en canariensis hersteld goed van zijn speerrot. hopenlijk wat volledige bladeren erbij dit jaar. Lagerstoemeria zal ook wel geen bloem in komen en mijn Ipomoeas, ja, die zijn een stuk langzamer door de kou. Maar over het algemeen mag ik niet klagen wat de groei betreft. EN het gaat er toch om dat het bijzonder is exoten in je tuin te hebben in dit klimaat? hoe beroerder het klimaat, hoe meer bijzonder het is, maar ook hoe meer uitdaging!

za, 14/07/2012 - 13:46
jeremaine

Zal de winter weer een kopie van vorig jaar worden?

za, 14/07/2012 - 14:02
edwardkarin

Valt ook best mee, mijn tuin staat enkel onder water maar de planten doen het goed.

Charlie en Geert naar 140km/u. begrijp het ff. niet?
Wat is het verband met het slechte zomerweer?

gr. Edward

Koude winter slechte zomer pfff..
za, 14/07/2012 - 14:03
edwardkarin

Yuccainfo-icon's staan ook zo graag in het water, vinden ze lekker...

Koude winter slechte zomer pfff..
za, 14/07/2012 - 14:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jeetje Jeremaine, zit je daar nu al écht aan te denken?

za, 14/07/2012 - 14:04
edwardkarin

Met de afgelopen warmte zag je ontwikkeling in deze uitlopers van deze cycas, dit staat alweer dagen stil nu, dus wie zegt dat het voor groei zorgt dit weer is ten dele waar.

Koude winter slechte zomer pfff..
za, 14/07/2012 - 14:05
edwardkarin

Deze cycas word geel van de droogte of het teveel aan vocht, het laatste denk ik?

Koude winter slechte zomer pfff..
za, 14/07/2012 - 14:08
edwardkarin

Jeremaine, als de winter met zoveel lage temp. gaat komen of het record van februari gaat breken zelfs, dan kan je veel afschrijven in je tuin, dat word toch echt teveel, want bij mij zijn trachy's nog steeds in herstel.

zo, 15/07/2012 - 13:46
Draco

Edward, met Charlie bedoel ik autofanaat Aptroot die heel nederland wil asfalteren en fanatiek pleitbezorger was van de recent ingevoerde verhoging van de snelheidslimiet. Geert Wilders wil hiervoor niet onderdoen en brengt in het verkiezingsprogramma de limiet op 140 kpu. Een koele natte zomer is voer voor de klimaatsceptici. Dat elders langjarige warmte en droogterecords worden gebroken, terwijl op weer andere plaatsen de mensen verzuipen, heeft geen invloed op het Nederlandse non-klimaatbeleid.

zo, 15/07/2012 - 14:12
edwardkarin

Draco, ooh oke zover dacht ik ff. niet. Ik las trouwens dat als we nog zo ons best doen om de CO2 uitstoot te verminderen wij het klimaat dat veranderd niet meer kunnen omkeren, dat is een nawee van jaren uitstoot ervoor en dat is een niet zomaar omkeerbaar feit.
Ik heb naar Charlie Aptroot gezocht op google nu weet ik wie je bedoelt, ik had ff. geen idee. Dat de PVV 140 km/u in z'n programma heeft staan was ik me niet direct van bewust had wel zoiets gehoord om mij heen. Zal voor het milieu niet en het verminderen van de CO2 uitstoot niet helpen, wel weer voordelig omdat je harder mag minder boetes, en in Duitsland mag je onbeperkt en in Frankrijk 130 km/u als max. 140 is weliswaar aan de hoge kant, maar als we wat aan het klimaat willen doen moeten we als heel Europa aan de bak denk ik, maar die samenwerking is al niet eens te realiseren in een Kyoto-verdrag dus ach...
Het klimaat is een item wat op de 10e plaats komt, en als een partij of persoon zich populait kunnen maken kiezen ze rap voor een maatregel die het klimaatbeleid niet helpen, een mens is een ego, die ego speelt altijd de hoofdrol bewust en onbewust, dat maakt ons op aarde ook kapot, dat zij zo en dat gaat ook gebeuren. En zeker deze natte zomer is nu iets waar we jaren geleden al voor werden gewaarschuwd.

Onderwerp gesloten