Late winterschade.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 17/09/2010 - 20:16
Draco

Late winterschade.

De Trachycarpus van 2.30 m welke dit voorjaar werd uitgeplant nadat hij de afgelopen winter als kuipplant ternauwernood had overleefd, is nu bezig zijn hopelijk laatste beschadigde blad eruit te persen. De schade zit nu dicht aan de periferie en is stapsgewijs per nieuw gevormd blad naar buiten opgeschoven. De zichtbare speren zien er vooralsnog gaaf uit, maar dat zal de tijd leren. Veel groei is er dit jaar niet meer te verwachten. Met desnoods wat extra bescherming voor de komende winter, kan de palm in het volgend seizoen wellicht de schade inhalen.

Draco

Late winterschade.
vr, 17/09/2010 - 20:21
Draco

Veel esthetisch genoegen valt er momenteel nog niet aan te beleven, maar ik ben wel benieuwd hoe de palm zich in de volle grond verder zal ontwikkelen.

Groet,

Draco

Late winterschade.
vr, 17/09/2010 - 21:18
D_SDennis

Ja, ik herken dat schadebeeld ook van een van mijn Chamaeropsen. Daar zie je ook dat bij ieder nieuw blad een ring van schade steeds lager zit. Maar nu inmiddels alleen maar gezonde bladeren. Hij staat ook al een jaar in de vollegrond en de groei zit er boven verwachting goed in. Dus ik heb alle vertrouwen dat jouw trachy volgend jaar ook goed herpakt.

za, 18/09/2010 - 09:21
Subtropical

Goed te zien hoe zo'n isolatiepakket er om de stam zit, ik zelf doe bij langdurige kou zowiezo nog een isolatie dekentje om de stammen. Missschien hier ook nodig? Op de foto was ik weer an het luchten zodra de temps bij het boven 0 komen

Late winterschade.
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag