luis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/07/2007 - 15:06
marita

luis

Hallo
Sinds kort zie ik bladluis op de blaadjes van de Trachycarpus zaailingen. Ze staan in een broeikas. Hoe schadelijk is dit en welk chemisch middel kan ik heb beste gebruiken zonder schade aan de zaailingen te krijgen?
Alvast bedankt.
Groetjes Marita

zo, 01/07/2007 - 15:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon met een standaard antiluis spuitbus uit de winkel. Indien je een goedkope aanbieding of eigen merk ziet controleer dan wel of het evenveel bestrijdingsmiddelen bevat als een echt merk, die goedkope aanbiedingen zijn soms waardeloos, helpen slecht en dan ben je nog duur uit.

RdB

zo, 01/07/2007 - 20:26
boemel

Hoi,
Het oude vertrouwde huismiddeltje:Plantenspuit vullen met
water,scheutje groene zeep en een scheut spiritus toevoegen.
De zeep zorgt ervoor dat de oppervlaktespanning van het water lager wordt,zodat de spiritus zijn werk kan doen.Ik spuit de plant goed in,ook goed aan de onderkant van de bladeren.Heb nog nooit nadelige gevolgen bij een plant gezien.Een paar weken de plant goed controleren,zie je weer luis de plant weer behandelen.
Dit werkt altijd zeer goed bij mij.Succes,Luc B.

ma, 02/07/2007 - 19:15
mar.ko

Wat nog veel mooier is en zeker in een kas zijn lieveheersbeestjes!
Daar kun je een kudde van kopen, zodat ze lekker luisjes kunnen eten en doordat ze in een kas zitten, blijven ze ook op de plek van bestemming.
Luizen zijn vrij snel resistent voor bestrijdingsmiddelen. Na 1 x spuiten kunnen ze al resistent raken. Straks hebben we luizen die helemaal nergens meer op reageren.

Succes

Onderwerp gesloten